11 Mayıs 2010 Salı

11 Mayıs 100% Yalçın


Isar'a hıdırellez dileklerimiz atılırken.....

Yalçın hücrelerini verirken....



Dün Essen’de ki doktor randevumuzdaydık. Daha önce aldığımız ve bizi ikinci kez rahatlatan bir bilgiyi de teyit etmiş olduk. Yapılan ikinci hücre testinde artık tüm hücrelerim 100% Yalçın’ınkiler ve lösemi hücresi gözükmüyor. Bu sonuçtan Doktorum Ahmet bey çok memnun. Bende istediği reaksiyonon kısmen olduğunu ancak gözle görülen bir şeklide cildime yansımadığı için ilerisi için tedbir amaçlı Yalçın’ın beyaz hücrelerinden bana doz doz vereceğini söylemişti. Bu vücudumun yeni hücrelerinin ilerde oluşabilecek lösemi hücreleri ile savaşmayı unutmamaları ve bu beyaz hücreleri belli aralıklarla vererek bu reaksiyonu tetiklemesi için yapılıyor.

Önce Yalçın’dan üç saat süren bir process ile hücreleri alındı. Transplantasyon için alınan kök hücreler için yapılan aynı işlem ama daha kısa sürdü. Bir damarından kanı alıyorlar, makinadan geçirip, neyi ayıklamak istiyorlarsa, makinayı ona göre programlıyorlar, sonra geri kalan kanı tekrar diğer kol damarından geri veriyorlar. Yapılan işlem sırasında Yalçın’ın fotoğrafını çektim. Tek zorluğu hiç kıpırmadan yatması gerekiyor. Geçen sefer istasyonda ben septik şokla uğraşırken, bu sefer onun yanında güle oynaya oturabilmem ikimiz için de çok kolay oldu.

Yalçın’dan alınan beyaz hücreler lab de bir process den geçtikten ve büyük bir kısmı dondurulduktan sonra küçük bir bölümü Dr. Ahmet beye gönderildi. Ahmet bana kendisi koluma kateter takarak beyaz hücrelerin az bir miktarını bana zerk etti. Burada dikkatimi çeken bir uygulamayı anlatayım. Hastaya kan cinsinden verilecek bir infusyon varsa önce teknisyenler veya hemşireler hazırlıyor ancak şalteri mutlaka doktorun açması gerekiyor. Kesinlikle doktor kontrolü istenen ve kanunla tanımlanmış bir kuralmış. Hatta kanun, hastaya yapılan bir infusyondan sonra en az yarım saat beklenmesini şart koşuyormuş.

Bundan sonraki kontrollerimde bana beyaz hücrelerden dozlar verecek. Bundan bir reaksiyon bekleniyor ama bakalım ben gene nasıl tepki vereceğim. 27 mayısda tekrar Essen’e gideceğim. Ayın 29’unda da Istanbula dönebilmemiz için Ahmet beyden okey aldık. Bir aksilik olmazsa inşallah 29 mayısda dönüyoruz!!!!!!! :) :) :)

İşimiz bittiğinde saat 16:00 olmuştu. Yalçın, benim halim var Essen’e dönebiliriz dedi. Arabayı kullanacak o, ben de arabanın ön camına kadar ayaklarımı uzatarak yayılıp geliyorum nasıl olsa. Hadi dönelim dedik. Akşam Münih’e vardığımızda 22:30 olmuştu. Almanya’nın düzenli otobanlarına, hızlı ama kurallı akan trafiğine bir kez daha şahit oldum. Çok büyük sayıda TIR trafiği var ama allah için hiç biri birinci şeritten dışarı çıkmıyor. Hepsi birbirinin peşine takılıp belli bir hızda gidiyorlar. Belli aralıklarla yapılmış TIR ve arabalar için duraklama noktaları var. 660 x 2 kilometre gidip geldiğimiz otobandan her çıkış aynı standardlarda düzenlenmiş.

Hem yol, hem de bir süredir tekrar başlayan nezle ve öksürükten biraz

yorgun düştüm. Bu sabah öğlene kadar uyumuşum. Umarım bu nezle halimi çabuk atlatırım çünkü beni çok bitkin düşürüyor. Kendimi eskisi gibi zannedip önemsemiyorum ama vücut kendini hatırlatıyor, ben daha yeni doğdum, bana iyi bak diyor!

Her şey yolunda giderse 20 gün den daha az bir süre sonra evimdeyim. Şimdiden hem heyecan, hem sabırsızlık hem de özlemlerim depreşti. Bir an önce Alpişko’ya ve Anneme sarılmak istiyorum ve sonra siz ailem ve dostalarıma.

Görüşmek üzere diyebiliyorum, ne güzeeeeel.

Şule

Not: Bir süredir blogu güncel tutamadık. Tembellik yapmayın bloga yazın diye gelen mesajlar oldu. Tembelliğin bahanesini bendeki nezle halinin bitkinliğine yorarken, Bertan , yanılıyorsun bu 100% Yalçın olmadandır diyor. Sanırım Yalçın’ın çocukluk hücreleri bana geçti. Çocukken çok tembeldi, hiç yerinden kıpırdamazdı. Şimdi ise sürekli bir hareket içersinde olmazsa depresyona giriyor. Umarım tembellik benden değil, Yalçın’dandır!!!!

9 yorum:

  1. Oley Be!!!! Harika bir haber bu Susucugum!!!!
    Cok optum hepinizi
    Mucccuk
    Senem

    YanıtlaSil
  2. Yaşasın,yaşasın yaşasın,kahramanlar yurda dönüyor.Haydi blokçular karşılama törenıne hazır olun.Davullar,zurnalar,mehter takımı dansçılar her neysen gel gel gel
    Şule aferin sana ne yaptın ettin (Aylin'in tüm uyarılarına rağmen)kağıtları nehre attın.Atalarımız huzur içinde yatacak sayende.
    Reaksiyon meraksiyon koy ver gitsin.Ne yapalım sizinki bu kadar oluyor.O kadar duzenli memlekette daha fazla olamaz.İstanbul'a dönünce görürsün......
    İstanbul'un fethinde görüşmek üzere hepinize sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Şule'cim,

    Haberler harika. Yaşanacak çok güzel günler seni bekliyor. En kısa zamanda görüşmek dileği ile sevgiler,

    Özlem

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Bebek Şuşucum,
    İyi haberleri alınca, canım nedense sımarmak istedi....bugun benim de kafam biraz bulanık.... nedeni de yok ,,,,,senin haberlerini okuyunca ilaç gibi geldin be seker.....
    Ben de birkaç gündür bu siteye girememiştim... bazen yazmasam bile okuyorum.. ama bu aralar ben de biraz serdim galiba... artık iyileştin ya, allahıma sukurler olsun....aman sen iyileş te ben de sereyim... yan gel osman tarla bbostan yapayım......ne guzel sey sermek .... artıkk 29 mayısı ajandam da ayarladım... geliyor geliyor bizim susumuz geliyor.................cok özledim seni ya....kocaman optum.....

    YanıtlaSil
  5. Fatih'den sonra İstanbul'u sen de fethedeceksin 29 Mayıs'da. Nihayet dönüş tarihini görmek ne mutluluk. Bu arada, bırak biraz da tembel hücrelerin olsun. Keyfine bak, nazlan, şımar (ne kadar becerebilirsin bilemiyorum). Nasılolsa buraya döndüğünde sen yine kendini tutamaz, koşturmaya başlarsın. Seni hasretle, sevgiyle bekliyoruz. Çook öptüm

    YanıtlaSil
  6. Canim Ususum,
    Bu ne guzel haberler.. keske Turkiye'de olsam seni karsilasam. Helal olsun
    Yalcin'a vallahi onun hucreleri hic tembel degil, hemen senin vucuduna yayilip kendilerini kabul ettirdiler. Hooooray... hooorraaaay...
    Bu arada hani birini cok dusunursen ruyanda gorurmussun, ben de dun gece seni dusunurken uyuya kaldim. Ruyamda sizin Munih'teki eve gelmisim ve Alev inanilmaz kurabiyeler ve borekler yapmis. Galiba biraz da ac yattim. Sonra Alev hadi bahcede biraz kagit oynayalim dedi, bir sogut agacinin altinda oturduk, oynadik. Benim gitme zamanim geldi ama bir turlu cantami bulamadik... Iste ruya da boyle bitti ama ruyamda bile olsa sana bir sarildim, bir optum, ayni gercekten yasamis gibi.

    Hadi hep ruyama gir..
    Seni cok seviyorum/

    ALEV A.

    YanıtlaSil
  7. Yasasın !!!!!!!!!!! Sulecim Istanbul'a dönüyor. Kardesim bu sefer lam , cim tanımam suleme ailesi ile bir hafta süre veririm, sonra sulecigimi gorucem !! yasasın !!!! yasasın !!

    Gerci sifacıgım benimle cok iyi ilgilendi, hatta yakında nufus kagidimi alip 2 resimle bir sabah kapısını calicem :))

    Arkadas doktor ahmet elmacıklı beye ilet herkesde olan reaksiyon bende olmaz de ! literaturu, tıp kitaplarını tekrar bir karıstırsın, olmazsa acsın bana sorsun :)) bak ona o kadar da iltimasli davranıyorum, herkese yapmam :) yani illa digerlerinde kızarma oldu diye sende de onu aramasin bence :)))

    Ay sulecim bugunu gordum yaa!!! sekerim kendine iyi bak, tabi yerindeyse " seni dirhem dirhem kullanacagim" seker arkadasim benim. Cok sukur diyorum ve duahan kadroma haber ucurup, ki bir kismina zaten gecen sabah sifacım 9'da aradıgında ben de iletmeye basladim, bu neseli haberi iletecegim.

    YanıtlaSil
  8. Sekerim kafayı cozutup cumlenin yarısında yazımı kesmisim. Ben de de boyle tezahir etti diyim :))

    Yasasınnnnnnnnn ! Sulecim gelicek insallah.

    YanıtlaSil
  9. safak a az kaldıııııııııııııııııııııı.... gel teskere gelllllllllllll:))))))))))

    YanıtlaSil