18 Mayıs 2010 Salı

18 Mayıs


Aylin 15 yaşına bastı!

Derya & Aylin

Aylin, günlük faaliyetinde!

Sevgili ailem ve arkadaşlarım,

Bir süredir blogumuzu güncelleyemedik. Geçen hafta Essen’deki kontrolomüzden döndükten sonra ben hasta oldum. Nezle ve öksürük şiddetlendi. Antibiyotikleri artırdık. Ancak basit bir soğukalgınlığı beni hemen deviriyor aşağıya. İştahım kesildi. Bütün vücudum hatır hutur kaşınmaya başladı. Bu reaksiyon da olabilir düşüncesiyle bitkinliğimin sebebini ona verdik. Evden hiç çıkmadan genelde hep yatarak ve kitap okuyarak geçirdim. Öksürüğüm daha derinlerden gelmeye başlayınca doktorum ile konuşarak burada bir doktora kontrole gitmeye karar verdik. Pazartesi Yalçın’ın Münih de tanıdığı bir doktora gittik. Akciğer röntgeni de çektirdik. Neyseki ciğerlerimde problem yok biraz bronşit olmuşum. O da ilaçlarla geçecek ancak bende bu uzun sürüyor ve tarif edilemez bir bitkinlik yapıyor. Sanki tüm kaslarım ve kemiklerimle savaş veriyorum gibi. Üstelik bir yandan da midem avaz avaz bağırıyor, kopar, at beni diye.

Kaşıntılarım doktorum Ahmet bey için bir şey ifade etmiyor. Deride gözle görülür bir değişiklik olmadığı sürece önemsemiyor. Benim sistem inat ediyor, reaksiyonu cilde vurdurmayacak, genelde mideden vurup kaçıyor.

Genelde evde geçirdiğim süreç içersinde Avrupa’nın yağışlı ve kapalı havasından nasibimizi aldık. Tam güneş gözüküyor galiba derken, bir kara bulut dalgası ve yağmur başlıyor. Bu nedenle size gezi yazılarını takviye edemedik. Bu kapalı hava uzun süre devam ederse burada herkes depresyona girer. Arkadaşımız Dane İsviçre’de başlamış zaten hafiften, ikimizde güneşli günlerin özlemini Istanbul’da gidereceğiz bu ay sonu inşallah.

Bugün Aylin’in doğumgününü kutladık. Doğumgünü pastası marifetli halası Alev’den bittabi. Artistik cimnastikçi olan Aylin’den resimler iletiyorum. Her okuldan gelişte yağmur yağmıyorsa, önce bahçedeki trambolinde kurtlarını döküyor. Cimnastikte dereceleri var. Çok bebekken bile vücudunu çok dengeli kullanabiliyordu. Hiç unutmuyorum, daha iki yaşında bile değildi, Derya’nın üzerine binilen tahtadan sallanan bir atı vardı. O atın tepesinde ayakta kendi başına sallanırdı.

Alev ile Bertan yarın Türkiye’ye dönüyorlar. Hayat bundan sonra hem benim için hem tüm yakınlarım için daha normalleşecek umarım. Çok uzun zamandır ailemden herkes çok fedakarlıklar yaparak benim yanımda oldular. Hayat düzenlerini değiştirdiler. Yoruldular, üzüldüler, özlediler, endişe ettiler, ben iyi oldukça iyi oldular, sevindiler, keyifsiz oldukça onların da keyfi kaçtı. En büyük ödül ise bu işi başarıyla atlatmış olmamız. Uzunca bir süre daha bu tedavinin yan etkilerini olumsuz da olsa yaşabilirim ama bana verilen bu inanılmaz desteği boşuna çıkarmayarak bunlara da sabırla göğüs gereceğim.

Şule

Az kaldı şafak, 11 gün!!!

9 yorum:

  1. Sulecim, canim,,
    Her gun her an arkandayiz. Bir de su guzel sesini duyabilsem doya doya.. Kendine cok iyi bak. Nezle vaziyetlerini de en kisa surede atlatirsin insallah.
    Haziran'da sarilmak dilegi ile..
    Seninle gurur duyan arkadasin,Meltem

    YanıtlaSil
  2. Şuşu'cuğum,
    Ha gayret ne kadar az kaldı 29 mayıs'a... Nezle mezle gelip geçsin inşallah ve sağlıcakla dönüp gelin. Çok özlendiniz çok. Kocaman öptüm.
    Petek

    YanıtlaSil
  3. Canim UsUs,
    Hadi az kaldi gitmeye, bir gayret daha.. su nezleyi de atlat. Yegenlerin cok tatli, Derya ayni sana benziyor. Aylin'de cok guzel bir kiz. Onlarla olmanin keyfini cikar, insan her zaman gelip gidemiyor ve hemen buyuyorlar.

    Bu yaz ne yazikki gelemiyorum ama belki Ecmel'le California ve Hawaii yaparsiniz diyorum.
    Cok cok cok optum canim.

    Alev A.

    YanıtlaSil
  4. Canım Susum ,
    Birkac gundur merak icindeydim, ama sesimi de cikaramiyordum....Yazdıklarini okurken heyecanlanmadim desem yalan ama birden ferahladim... cunku senin gucunu, cabani biiyorum, bu emekler bosa cikmayacak...
    karanlik hava insanin ruhunu karartiyor cok haklisin... Dane 'ye de hic sasirmadim... ay gelin hadi cok özledim... gel teskere gel yapiyorum vallla..... cok optum... bir seye ihtiyac olursa biliyorsun buradayim.....

    YanıtlaSil
  5. Sulem,
    Bizim ust katta Sular halen acik unutulmus durumda.Bari ihtiyaci olan yerlere yagsa icim yanmaz. Burada yesilden baska bir bok yok.Birde onlari tikinan binlerce inek bittabiiiii.Yeserdikce yeserdi ortalik.Zerzevat goresim kalmadi inan.
    Ama bu gunes cikacak, kacari yok.
    Dedigin gibi Istanbulda gunesi gordugumuz ilk gun ya senin bahcede yada benim balkonda kutlayacagiz sekerim.
    Ben kafamda huni ile belirebilirim,affola!!!!
    Sende sapkani unutma seker ..

    Oksuruk,nezle filan kalmaz,kocan geliyor Ilac niyetine..
    Birlikte dayanin..11gun ne ki,pat karsinda 29 Mayis.

    Gamzeli guzel Aylin'e Happy happy birthday..
    See you in istanbul caaaanim...Sarildim kocaman.
    Dane

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Şule / RH Yalçın , yüzdün yüzdün sonuna geldin, bu bir kaç gün en uzun günler gelir sana , neyse diyorum ki 29 Mayıs'da görüşmek üzere , çok sevgiler , sana ve tüm aile bireylerine ....

    YanıtlaSil
  7. Sulecim ! canım benim ! Valla son dönemde sana olan alakam azaldı gibi geldi ( tabii biz de safak saymaya basladık ondandır ) Sekerim bence senin vucut iyi calisiyor masallah, bu nezle filan da reaksiyondur ( ben turkum elmacı amca nereden baksan kac senedir alamanya'da o benim kadar bilemiyebilir. Sen bir soylesen :))) Doktur amca bende baska reaksiyonlar olurmus belki, hbb kokartli olan arkadasım oyle dedi, hbb kokart bizim memlekette tip 4'den, hukuk 3'den ayrılan, ormaniyede bir muddet okuyup adapte olamamıs,muhendislik fakultelerinin uzagından bile gecerken uzaya roket ile fırlatılmıs hissine kapılıp fenalasan, semt pazarlarına surekli cıkan ve her pazarda en az bir iki stand'daki calisanları bilen, oturdugu mahalle veya sitenin kapı gorevlileri tarafından bizzat bilinen ve hatta cekinilen, bazi zamanlar mahalle muhtarlıgına adaylıgını koymayı dusunen,tiplemelerdir desen doktur amca kesin anlayacaktır ne demek istedigini :))

    Sekerim ben onu bilir onu soylerim dün 10 dedim, bugun 9 ve geiye sayımı baslattım, seni havalalanına gormeye gelebilecekmiyim bilemiyorum ama burada olacagini bilmek, cok sukur derken agzımın yayıldıgını hissetmek... güzel renkli, pembe gunlere diyorum Sulecim ! Canım arkadasim benim ! iyi ki varsın ! hep yanındayım. Ancakkkk ! bu mektubumda Alev abla gidiyor dedin ya ! benim gibi bagımlılık ekonomisi kursusu baskanı bir mokologun aldımı yuregini bire sızı, kardesim ben simdi alev ablamı ozlerim. Eyvah ! dedim icimden, acaba ozel istek yapsak gelir mi istanbul'a da.

    Sevgiler, adile

    YanıtlaSil
  8. Şule'ciğim... Meltem'e katılıyorum... Ben de her zaman arkandayım

    Zeynep biliyorsun Şule'nin güneşe çıkmaması lazım. Ben Bodrum'a gidelim dedim ama orada farklı bir durum var. Filiz Abla'nın geçen sene aldığı şemsiye yarımadanın dörtte üçünü kapladığı için Bodrum'un çoğu yerinde güneş problemi yok ama Hawaii ve California'ya yetmez.

    Tüm yazan arkadaşlara sesleniyorum. Bu gün itibariyle bir kaç gün fazla yazmayın Ecmel gidiyor. Yeni evlileri rahat bırakalım.

    Sevgiler
    Dandun

    YanıtlaSil
  9. SEVGİLİ ŞULE, BİRKAÇ GÜNDÜR SENDEN HABER GÖREMEYİNCE,GEZMELERİ İYİCE ARTTIRDIN VE DÜZENİN DEĞİŞTİĞİ İÇİN VAKİT BULAMADIĞINIZI ZANNETTİM.NEYSE,ANTİBİOTIKLER DE İNSANI HIRPALIYOR BİLİYORSUN. ARTIK İYİCE ORALARDAN KOPMAYA BAŞLAYIP ,BURALARA KONSANTRE OLMAYA GEÇİYORSUNDUR HERHALDE, ÖZEL BİR İSTEĞİN VAR MI ACABA? SANA YEMEKLER YAĞDIRSAK DA ALEV İN YERİNİ TUTAMAYIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.....GÖRÜŞMEK ÜZERE....

    YanıtlaSil