4 Mayıs 2010 Salı

4 Mayıs Münih & Bamberg









Bugün Essen'deki hastahaneden taburcu olalı tam 2 ay oldu. Dün ise zevkli bir yolculuktan sonra akşam Münih'e vardık. Pazar günümüzü evi ve bavullarımızı toplamakla geçirdik. Toplanırken ve ayrılırken evin resimlerini çektim. Ben o gün Alev'i kandırarak ütü bile yaptım. (Resme iyi bakın beni ütü yaparken bir daha göremezsiniz.)
Essen'deki evi benimseyip hemen ısınmıştık. Yeri de çok merkezi olmasından her işimizi kolay hallediyorduk. Eve ilk geldiğim gün, tedavim başlamadan önce, taşıdığım duygularla, evden ayrılırken hissettiklerim çok farklı oldu. Başta kafamda endişe, soru işaretleri ve bilinmezlik vardı. Evden ayrılırken ise başarmış olmanın verdiği huzur ve salakça bir mutluluk var. Hastahanedeyken "ah bir eve çıkabileceğim gün gelse" diye sayıklarken 2 ay geçti ve biz Münih'e geldik bile. Bundan sonraki hedef Istanbul.
Alev ile Bertan hikayemizin Essen bölümünü bitirirken, Münih'den önce iki günlüğüne Amsterdam'a gittiler. Karı-koca romantik bir şehirde hasret gideriyorlar.
Benim gezginci ağbim Yalçın, Münih yolu üzerinde bana bir turistik gezi organize ederek, arabayla yola çıkıp varmak istedikleri noktaya hiç durmadan gitmek isteyen genelde erkek milletinin aksine davranışlarını sürdürüyor. Gezginci hücreleri bende de olduğuna göre duruma çabuk adapte oluyorum. Yalçın'ın hedefi bundan sonra Ecmel'i dağ yürüyüşlerine ikna etmek olacakmış.
Bamberg, Almanya'nın hatta Avrupa'nın en eski tarihi şehirlerinden. Katolik klisesinin burada temsili epey etkin. Kardinaller burada yaşarlarmış. Şehrin tarihi bölümünde yapılar korunmuş. Tipik dar sokaklar ve paket taşlı yollardan geçerek mutlaka penceresine envai renkte çiçek konmuş evlerin arasında dolaştık. Şehrin ortasından nehir akıyor ve köprülerle bağlanmış. Bazı yapılar hızla akan suyun hemen üzerine kurulmuş. Bir 4 yıldızı otel güldür güldür akan suyun tam üzerine inşaa edilmiş. Akşam uyurken insanın burada çişi gelir diyor Yalçın!
Akşam geç vakit Münih'e vardık. Ailemin olduğu sahici bir evdeyim artık. Derya, Aylin ve Annette ile hasret giderdik. Sonra yatınca yorgunluktan hemen uyumuşum. Bugün hava yağmurlu onun için hep evdeydim. Güzel havalar ile birlikte size Münih manzaraları ileteceğim.
Kucaklıyorum.
Şule

8 yorum:

  1. canim benim : ) bayildim yazdiklarina..yine cok ozledim seni..hepinizi cok cok opuom

    YanıtlaSil
  2. yaşasın:)) ne güzel haberler:)))

    YanıtlaSil
  3. Ben de Haluk'a katiliyorum. Bu blogun gezi gunlune cevrilmesi cok guzel. Gittiginiz yerler bir harika.

    Bu benim utu olayinda dikkatimi ceken herseyin uyumlu olmasi, sen kirmizi, utu kirmizi :) Icimiz alev alev yaniyor, disari yansiyor galiba... bana oyle geliyorki sen Ecmel'i ozledin- bu resimden bunu cikardim.

    Seni cok ozledim canim arkadasim- XOXOXO

    ALEV A.

    YanıtlaSil
  4. Şuleçik,Belkide "aptal" mutluluklar gerçektir.Yalın,minik,kolay....Yaşamında dolu dolu olsun.
    Alev bu kadar tatil yeter.Klavyenin başına geç,bir bir anlat bakalım.Neler yaptınız neler yediniz.
    Home home sweet home haklısın çok şükür kavuştun.Sırada İstanbul var az kaldı.
    Münih'ten haberlerde buluşmak üzere öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Şule'ciğim,
    Gerçekten de "Gezelim Görelim" sizlerle birlikte.. Senin esprili kaleminden başka memleketleri okumak çok zevkli oluyor.
    Sevgiler,
    Petek

    YanıtlaSil
  6. SULECİM BASARACAGİNİ BİLİYORDUN BEN DE EMİNDİM.SENİ KUTLUYORUM VE COK COK OPUYORUM
    BELGİN

    YanıtlaSil
  7. talı kuşşşş !!! seni takip etmiyorum zannediyorsan yanılıyorsunn !! evvlesi sabah 9'da Şifa arkadasim beni aradi ve hücrelerinin tamamiyle Yalcın'ın hücrelerine dönüsmüs oldugunu soyleyince nasil sevindigimi anlatamam. Hemen Gürül'ün yanına kosup sulenin isi tamam !! dedim. Nasil sevindim anlatamam! gerci ben biliyordum ama bazen bana sormadan da yaptıgı seyler oluyor Kader'in :)) Cok sukur arkadasim ! bundan sonrasi icin sana herseyin istedigin gibi olmasını diliyorum. Seni cok seviyorum. Munih'e benden cok selam soyle, orayı ayrı bir severim.

    Opuyorum,gelecegin günü iple cekiyorum !

    YanıtlaSil
  8. Canim Susum,
    Anneler gunun kutlu olsun.. Oglusunla nice guzel yillara :)

    Alev A.

    YanıtlaSil