16 Haziran 2010 Çarşamba

"Seni aramızda görmeyi beklemezdik"




Ahmet Ecmel & Dr Ahmet




Başlıktaki bu söz geçtiğimiz pazartesi kontrol için Essen'e gittiğimizde sevgili dobra doktorum Ahmet beyin şu anda yaşadığım ilik reaksiyonun olmadığı takdirde başıma gelecekleri özlü bir şekilde anlatma şeklidir. Türkçe'nin eğilip büzelme hallerine de hakim olmadığı için açıklayacağı bir konuyu işte böyle direkt ifade ediyor. İlik reaksiyonu olmasaymış, löseminin geri dönme riski 60-80% lerdeymiş. Ancak bu risk şimdi çok azalmış durumda. Reaksiyon olması ve bunun uzun süreli devam etmesi arzu edilen bir durum. Yeni hücrelerimin yabancı hücreler ile savaşabildiğinin göstergesi oluyor. Bunun uzun sürmesi de iyiye işaret.

Şu anda yüzüm halen kızılderili gibi kırmızı. Bu kırmızılığı Ahmet bey de biraz fazla buldu. Sürdüğüm kremler etki de etmiş olabilir diye başka bir krem tavsiye etti. İlaçların yan etkisi de arttırmış olabilir diyerek, bazı ilaç düzenlemeleri yaptı. Istanbul'a döndükten sonra epeyce kilo vermiştim. Kollar ve bacaklar birer değnek kaldı. Bundan daha fazla vermemim iyi olmayacağını, her gün kilomu kontrol ederek kendisini bilgilendirmemi istedi. Artık yemek borum acıya acıya yemeğe gayret edeceğim. Kalori içecekleri de içiyorum. Umarım kısa zamanda toparlanabilirim.

Günlerimi çoğunlukla evde geçiriyorum. Güneş kesinlikle yasak. Güneşe çıkmasam bile sıcak ve nemli hava çok dokunuyor. Mecbur kalmadıkça gündüzleri evden ayrılmıyorum. Çok bitkinliğim yoksa, evin tadilatı sırasında yerinden oynayan eşyaları düzenleyip tasviye etmeye çalışıyorum. Uzun zamandır evde bozuk çalışmayan cihaz, elektrik, tesisat vs için çeşitli tamircileri organize ediyorum. Internet sağolsun, işle ilgilenebilecek imkanı sağlıyor. Seyrek de olsa ziyaretcilerim oluyor. Kendi veya yakın çevresi hasta, nezle, grip olmayanları beklerim. Kısa ziyaretler uzun zaman yaşadığım izole ve rutin hayattan beni biraz dış dünyaya açıyor. Bu moral olarak iyi geliyor.

Aklımda ilk öncelikle bitirmek istediğim, kitap projemiz var. Kitabın ilk bölümünü daha yazamadım. Ona bir an önce başlayıp, basılmaya hazır hale getirmek istiyorum. Toplanacak bağış fonunu yönlendireceğimiz bir iki alternatif yer önerisi aldık. Bu kuruluşlarla görüşüp somut katkıda bulunabileceğimiz imkanları konuşacağım. Kitap da ortaya çıkınca sonra kampanyamızı başlatacağız. Önerdiğiniz destekler için şimdiden çok teşekkürler. Önce ürünü bir ortaya çıkaralım, adresi belli edelim ondan sonra herkesin gönüllü desteği eminim çok katkı yaratacaktır.

Üç hafta sonra tekrar kontrole gideceğim. Bu yıl sanırım böyle sık kontroller ile geçecek. Doktorum beni şahsen yakından takip etmek istiyor. Hayatımda uzunca bir süre iki Ahmet olacak!

Yazmaya devam, haberleriniz ve yorumlarınızı ihmal etmeyin.
Sevgilerimle.
Şule

8 yorum:

  1. oh blog un rengi de degismis icim acildi valla, sulem reaksiyon verir ve daha cok yemeye karar verir, dr. ahmet herseyi iyi bulur, blog un da rengi degisir ... mutluyum cok mutlu......

    YanıtlaSil
  2. Nezle, grip...Peki ya usuttuysek??

    YanıtlaSil
  3. Canim Susum,
    Ay benim de icim acildi, ne guzel yapmissin. Hersey yolunda gidiyor, sen bol, bol pekmez, meyve, sebze ne bulursan ye..
    Kitabi dort gozle bekliyoruz.
    Optum XOXOXOXOXOOX

    ALEV A.

    YanıtlaSil
  4. Ben geliyooom gomsu...
    O kurabiyelerden kaldiysa sakla ,cay'a ugrayacagim.
    Hayatimizdaki Ahmetlerden allah razi olsun.
    Ahmetler iyidir !!!!

    Kucakladim gene komacan.Reaksiyonlarin devami, kilolarin abartmadan artimi dilegi ile...

    Dane

    YanıtlaSil
  5. Sule'cim gecen günkü telefon konuşmasından sonra ancak şimdi bakabildim bloga. Cok sukur her sey yolunda ben de ic rahatlıgından blog'u biraz serdim, bunu kabul ediyorum. Sekerim haftaya seni görmeye gelicem ! gelmeden ariycam ve uygunsan gelicem !

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Sule! Oncelikle sag saglim ve mutlulukla Turkiye'ye donusun herkesi ve seni uzaktan takip eden bizleri cok sevindirdi. En sevdigim kose yazarini okur gibi blogunu buyuk bir ilgi ve heyecasnla hergun aciyorum. Kitap projesi haberine cok sevindim, yardimimim olabilecegi bir husus olursa lutfen haber ver. Zira, 30 Temmuz ve 29 Agustos arasi Datca'da olacagim, hic cekinmeden 0 252 7246160'dan arayabilirsin.

    Yan etkilerden ozellikle yemek borusu kurulugu ve onun yarattigi rahatsizligi gayet iyi hatirliyorum. O donemde bol cacik ile yasadigimi hatirliyorum. Hatta kilo kaybetmeyeyim diye icine bol zeytinyagio dokup ekmek atip yerdim.Eminim herkes binbir tevsiye veriyordur. Uzun bir liste ile seni bunaltmak istemem.

    Bu gece Asli Sunac uzun bir aradan sonra bizi Oxford'da ziyarete geliyor. Iyi haberlerini kendisine iletecegim. Bu taraflara yolunuz duserse bir eviniz oldugunu bilmenizi isterim.

    Bol bol dinlen... Hayatin, dostlarinin ve ailenin tadini cikar...

    Iyi dilekler,

    Alim Erginoglu
    www.alimrachel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. şule hanım
    sizi hemen hemen her gün takip ediyorum..umarım iyisiniz uzun süredir yazmıyorsunuz lütfen kendinizden haberdar edin özledim sizi...

    YanıtlaSil
  8. ŞULECİM MERHABA , YAZILARINI ÖZLEDİK , SEN ALP'DEN DAHA ÖNCE TATİLE GİRDİN GALİBA, BAK ALEV HİÇ AKSATMADAN GÜNLÜKLERİ YAZIYORDU BİZLERE .
    HER ŞEYİN İYİ GİTMESİ DİLEKLERİ İLE HEPİNİZİ SEVGİ İLE KUCAKLARIM . NİLGÜN PAKKAN

    YanıtlaSil