1 Aralık 2010 Çarşamba

1 ARALIK 2010 ÇARŞAMBA


Merhaba sevgili dostlar ve arkadaşlar,


Pazartesi günü öğlen saatlerinde Almanya' ya yolcu ettiğimiz Şule' miz ve Yalçın'ımız bugün öğlenden sonra Tanrıya çok şükür ki vatana geri döndüler.

İki günlük bu yolculuk biraz yorucu olmuş ama güzel haberlerle geri geldiler...Yorgunluk nasılsa
geçer..

Salı sabahı hastaneye gittiklerinde önce Şule' nin rutin kan tahlillerini yapmışlar. Daha sonra da Dr.Ahmet bey'in ofisinde diğer muayeneler yapılmış. Sonra Şule nin koluna bir kateter takmışlar ve buradan, daha önce Yalçın' dan alınıp dondurulan beyaz hücreleri vücuda enjekte etmişler. Bu işlemi yaparken de Ahmet bey Şule'ye " bu beyaz hücreleri dondururken içine bilmem ne maddesi koyuyoruz. Sonra bunlar eridiğinde senin duymadığın ama etrafının duyacağı bir sarımsak kokusu olacak" demiş. Şule bunu gır gır olarak almış ama Yalçın öyle demiyor!!!!!! Artık ben bilemicem gerçek durumu.....


Bu beyaz hücreleri, vücut reaksiyona girsin diye belirli dozlarda veriyorlar. Hatırlarsanız daha öncede bir kere daha verilmişti. O zaman Münih'e Yalçın'ın evine gitmiştik hep beraber. Orada reaksiyon başladığı zaman Şule biraz paniye kapılmıştı. Çünkü , o işlemden önce hali, neşesi, iştahı çok yerindeydi. Reaksiyon başladıkdan sonra bunların hepsi yok olmuştu.

Şimdi bu durumun daha kuvvetlisini bekliyoruz. Çünkü bu sefer, geçen seferkine göre çok daha fazla miktarda beyaz hücre vermişler...Önümüzdeki hafta bunları beklemeye başlayacağız. Hemde dört gözle ........


Ahmet bey, Şule ile konuşurken, aynı Şule gibi olan bir hastasının durumunu anlatmış. Bu hastayada önce nakil yapılmış, ardından nüks gerçekleşmiş. Bunun üzerine yüksek miktarda beyaz hücre vermişler. Reaksiyon başlamış ardından hastada sarılık başlamış. Sarılığı tedavi ettikden sonrada löseminin de yok olduğunu görmüşler. Bu konudaki tüm doktorların bir ortak görüşü var. Bu hastalıkta; hastalık yok, hasta var... Her hastanın durumu kendine özel...Onun için tedavi şekli ve yöntemi herkeze göre farklılıklar gösterebiliyor.


Şule 20 Aralıkta yine Almanya' ya gidecek. Bu zamana kadar reaksiyonun başlamasını bekliyoruz... Sizlerden REAKSİYON duasına çıkmanızı yine rica ediyoruz...


Şulem artık evinde. Beklenen reaksiyon gelene kadar bol bol dinlenmesi ve beslenmesi gerekecek. Bizde elimizden geldiğince ona destek olmaya ve beslemeye gayret edeceğiz..

Bu hafta sonu ben Bursa' ya bir haftalığına gideceğim. Biraz orayı toparlayayım, sonra hemen geri geleceğim.


Arkadaşlar, şimdilik bu kadar yazıyorum. Gelişmeleri sizlere anında bildirmeye devam edeceğim. Bursa' ya gittiğim zamanda naklen yayın yaparım....

Hepiniz seviyoruz,

Sağlıcakla kalın...

Alev Balta

9 yorum:

  1. Ay ne guzel, ne kadar sevindici haberler bunlar. Bende Susumun facebook'una acaba bir haber varmi diye bakiyordum..
    Canlarim tabiki reaksiyon duasindayiz, ayrica bugun Hanukkah sana 8 gun boyunca mum yakip dua ederim. Bak dokuzuncu gunu mucize olur reaksiyon cosar :)

    Resimde hepiniz cok tatli cikmissiniz.
    Kucak dolusu sevgiler.

    ALEV A.

    (Alev ne olur detayli bloglara devam)

    YanıtlaSil
  2. Gozunuz aydinnnnnn!
    Iyi dinlenmeceler,bol beslenmeceler ve gani gani reaksiyonlar olsun insallah. (Amen)
    Kucakladim teeee buralardan.
    Dane

    YanıtlaSil
  3. Canım Şulecim !

    Haberlerini nefesimi tutarak okudum. Allah'ım çok şükür !!

    Sana en güzel enerjilerimi yolladım geçtiğimiz günlerde. Önümüzdeki günlerde de bu faaliyete devam edecegim. Benim içimden gelen bu seferki reaksiyonlarının çok ciddi bir şekilde görüleceği ve bu işten tamamen sıyrılacagin. Senden istedigim, kendini yorgun hissettiğinde, gözlerini kapatıp kendini deniz kenarında mavi-yeşil bir denize bakarken hissetmen. Ben de sürekli gözümün önüne beyaz hücrelerle, senin yüzünü iyice kızarmış bir şekilde görüyorum.

    Kalbim ve dualarım hep seninle. Herşeyin tez zamanda hayırlısı ile iyiye gidicek.

    Seni çoooooooooookkkkkkkkkk seviyorum :))))

    YanıtlaSil
  4. Canım Şule'ciğim,

    Evine hoş geldin :::))))

    Güzel haberlerini alacağıma o kadar emindim ki :::))))))
    Yeni beyaz hücrelerin sana çok yakışmış:::)))) Reaksiyon dualarımız hep yanında:::)))))

    Zeki de sevgilerini iletiyor
    Seni çooookkk öpüyoruz:::)))))))

    YanıtlaSil
  5. Şuşu'cuğum,
    Haberler zzzzüperrr... En okkalısından bir reaksiyon bekliyoruz senden. Dualardayız şekerim. Ha gayret beyaz hücreler, ha gayret Şuşu'cuğum.. Az kaldı geçmesine..

    YanıtlaSil
  6. Tüm reaksiyonlar senin olsun.Dolsun dolsun boşalsın.Sevgili kızlar.Şimdi dua sıralamasına reaksiyonu ekliyorum.
    Bu arada sarımsak kokusunuda fazla takılmıyalım.Biliyorsunuz,her derde devadır.Kokusu bile işe yarıyabilir.
    Güzel haberlere devam.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Sule, eve donmek cok guzel olmali! Bol bol dinlen... Film seyret, muzik dinle... Sakin ola is guc dusuneyim deme, danisman tavsiyesi :)

    Sevgiler,

    www.alimrachel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Şuşu'cum hoşgeldin..sarımsak getirdin..
    Reaksiyon gelene kadar aman beslenmene dikkat et,kendini yorma..inşallah en kolay şekilde atlatırsın reaksiyon başladığı zamanki dönemi de..
    Alev Bursa'da iken belki sen yazarsın bloga..?? :0))
    Uzaktan da olsa hasret gidermeye çalışırız..
    Hepinizi çok öpüyorum..
    Ece

    YanıtlaSil
  9. Hojjjjgeldin Şuşum.........bol reaksiyonlar!!!! Alevcim sana bol sarımsaklı mantı yapsın...çift taraflı sarımsak olunca nötr olur hemde şifalar olur........3 silahşörlerin resmi çok güzel...yorguuun ama mutluuu..........mucuks

    YanıtlaSil