22 Ocak 2010 Cuma

Essen Chronicles 22. Ocak

“Ganz locker zum Höhepunkt”

Bugünkü Almanca dersimizin başlığı. Almanca bilmeyenler, bilenlere sorsunlar. Bu yazıyı dün akciğer fonksiyonlarımın ölçüldüğü klinikte doktoru beklerken bulduğumuz bir mecmuanın “sex” sayfasından aldık. İlgilenenlere sayfayı da yollayabilirim. Mecmuanın 41.sayfası artık yerinde değil çünkü.....

Dünkü maratonumuz sayısını hatırlamadığım tomografi, kemik ölçümü ve ışın tedavisi için vücudunun kalıbını çıkartan işlemlerle geçti. Günün sonunda doktorumuzla buluştuğumuzda biyopsi ve kan tahlillerinin sonucuna göre bir ön plan yaptığını ve bugün hastaneye yatmam gerektiğini söyledi. Kemik iliğim 3 kemoterapiye rağmen kanserli hücre üretmeye devam ediyormuş. Benim gibi munis ve sakin bir kişiliğin içinde agresif bir canavarın olması da tuhafıma gidiyor.

Plana göre iki gün “melfalan” diye bir ilaçla kemik iliğimi tamamen yok edecekler. Bir hafta kadar bekleyip 5 günlük kemo tedavisi yapacaklar. Bunun içine ışın tedavisini de garnitür olarak koyabilirlermiş. Bu arada Yalçın’a kök hücreleri artsın diye iğneler yapılacak. 5. Günün sonrasında Yalçın’dan alınan kök hücreler bana damar yoluyla nakil edilecek. Asıl ondan sonra önemli dönem başlıyor. Yalçın’ın kök hücrelerinin benim kemik iliğimi oluşturması ve kanserli hücreleri de yenmesi bekleniyor. Dolayısıyla benim kemik iliğimin yeni hücrelere reaksiyon vermesi isteniyor. Eğer bu reaksiyon olmazsa, ilaçlarla bu reaksiyonu yaratıyorlar. Bunun da yan etkileri var. Bunları hiç anlatmim, insan duyunca tabanları yağlayıp kaçası geliyor. Bunca insan bu işten sıyırabildiğine göre ben haydi haydi sıyırırım diye düşünüyorum.

Bütün bu süreci transplantasyon merkezinde izole bir odada geçirerek yaşayacağım. Odama gitmeden önce son KBB kontrolleri için sıramızı beklerken bu yazıyı yazıyorum. Sonra odaya gideceğim ve beni hazırlayacaklar. En çok boyun damarımdan takacakları katater için huysuzlanıyorum. Doktorla pazarllık ettim, bana ne müdahele ederseniz, uyutun en azından sersemleterek yapın dedim. Her adımda beni iyi veya kötü bilgilendirmeye de söz verdi. Bi komiğimize giden şey de, doktorumun adı Prof. Ahmet Elmaağaçlı. Almanlar beceremeyip Dr. Elmaçli diyorlar. Bizim de dilimiz böyle alıştı, Elmaçli diye dolanıyoruz.

Not: Burada ismi Tanya olan güzel hemşireler var!

Devamı var.....

11 yorum:

  1. Allah kolaylık versin! Biz yazdıkların içinden bu kadar insan yırttıgına gore kısmını alıyorum

    Sevgiler

    Haluk ve Ayla

    YanıtlaSil
  2. yolun açık olsun şuşucuğum.hepinize kolay gelsin. yalçın'a da sana da sonsuz sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. bu arada biz emre'yle 41. sayfaya talibiz :)

    YanıtlaSil
  4. Şule abla kolay gelsin :) bunun da üstesinden geleceksin eminin. Sevgiler

    İsmet

    YanıtlaSil
  5. Hayatim, her yazimin ustundeki Ahmet dediki bolumunu
    yok farzet bitte schon...
    Ben,Dane ,diyorumki Happy Happy Birthday.. Keyifle,sevdiklerinle,ask icinde coook uzun yasa guzellik. Kaynana, babaanne ol insallah.Iyiki dogmussun, iyiki varsin Susucum..
    Bu arada siyirtanlar gurubunun en basinda yer alacagina inancim tam. Lutfen seninde tam olsun. Isolation cabucak gelip gececek, dualarim seninle,,, Kocaman opuyorum..
    Dane

    YanıtlaSil
  6. 41.sayfa kopyasi icin kontak sizmisiniz.... bi zahmet rica etsek Sule hanimmmmm.
    Sagligina duaciyim.

    YanıtlaSil
  7. Ya bu ilacin ismi 'melfalan' falan doktorun soyadi laylon isimler gibi geldi. Siz kimin almancasina guvenerek bu klinigi secmistiniz

    YanıtlaSil
  8. Şuşum, başlamak bitirmektir derler ya, bitti bile.. bu kadar yol aldınn gerisi hayda hayda gelecek..Sen de bu günlükle "nobel" alacaksın sonunda..Doğum günün kutlu olsun, çok çok güzel yıllara hep birlikte... Hepimiz seni çooooook öpüyoruz.

    YanıtlaSil
  9. happy birthday....... bundan sonra senin 2 happy birthday in olacak :) ecmel için uzgunum her sene 2 hediye .......bizden kız almak pahalı ne yapalim.....tatlım... sana anlatmıstım bebekler bile ustesinden geliyor bu surecin....merak etme...oyle bir enerji olustu ki etrafında ......melekler yanında......ETEL

    23 Ocak 2010 11:02

    YanıtlaSil
  10. Kardesim bu sisteme alısana kadar sanırım sen gelicen. Ne yollar denedim olmadi, tabii olmaması benim bu konudaki becerimi gosteriyor :)) Neyse Gürül yardım etti, yoksa yazıyorum, çiziyorum göndere gelince tıkanıyorum.

    Canım arkadasim dogum gunun kutlu ve mutlu olsun !! sans peşini bırakmasın inşallah !

    Benim sabırlı Şulem ! sen merak etme her şey en kolay şekilde olucak bir bakmışsın agbinin ilikleri sende, canvarlar yok olmuş. Aslında ben gelsem oraya canavarlar benim geldigimi duyup kacabilirler diye dusunuyorum :))

    Doktorun adını almanların nasil soyledigii kendi kendime tekrar edince cok guldum. Daha neler duyucan. Bir de cok dogru ve guzel telaffuz ediyor olduklarina inanırlar, en hosu da odur !!

    Aman bu arada doktur amcaya da dua etmeyi ihmal etmiyorum. Gerci amcanın tum ulasım detaylarına hakimim ancak merak etme valla aramıycam onu :)))

    Sheker kardesim dualarim seninle, için ferah olsun, ne zaman ne istersen, biliyorsun !

    Seni cok seviyorum. mucks

    YanıtlaSil
  11. **41 kere maşallah canikom sharonim : ))ben de talibim sayfaya :P fotokopi listesine yaz adimi..
    **feci reaksiyon olcak gor bak..demedi deme :P
    **sana sozumu tutmaya basladim bile ;-)hersey iyi olacak kuzucum..opuom guzel gozlerinden

    YanıtlaSil