29 Ocak 2010 Cuma

Essen Chronicles 29 Ocak



Bugün 2. tur 5 günlük kemo başlamasına rağmen kendimi daha iyi hissediyorum. İlk gün sevindiriyor sonra "dank" diye vurmuyordur umarım. Evde geçirdiğim zamanda aldığım kiloları vermeye başlayınca damardan beslemeye başladılar. Şu anda ana damardan 5 çeşit (kemo, ilaç, gıda) şey gidiyor. Ne musluk bu abi yaa.
Doğum günümden size bir foto koyuyorum. Odanın tam steril edilmediği zamanda olduğundan giriş çıkış serbestti. Yalçın, pasta ve güzel hemşireleri organize etmiş, Ecmel de akşam gelince kutlama yapmıştık. Kuralları esnetmeyi seven her Türk gibi Yalçın'la Ecmel içeriye viski sokup bir de hemşirelere de teklif ettiler! Daha sonra oda, odadaki her eşya ve beni her tür bakteriya karşı dezenfekte ettiler. Sterilizasyon ve uygulamalar nasıl yapılıyor bunu Alev'e gelince bırakıcam, size yazsın. Kısaca şu prensibi benimsemişler; "burada dışardan bir mikrop ve bakteri kapmana imkan yok, haaa olursa o senin içindeki rezil mikroplardan olur, onun da çaresine bakarız."

İkinci resim ise daha sonra çekildi, her şeye rağmen gülümsemeye devamm.... anasını satiimm.

15 yorum:

  1. şuşuuu, sana iki gündür yazamadım çünki muratlara geldim şimdi ve umut'la al takke ver külah durumları tabiii. alev'in işi halloldu, ona çok sevindim, o da rahatladı feci gerilmişti kızcağız. canımın içi resimlerin harika, murat'dan da sana resimler göndereceğiz; şimdi birkaçgün tatile çıktılar sağa sola gidiyorlar. bir vize de ben alıp geleyim diye de düşünüyordum doğrusu ama alev'i gördükden sonra... birtanecim, tekrar buluşmak üzere sterilite filan takmam, öperim... anlatabildim mi?
    selçuk

    YanıtlaSil
  2. Ünlü Özbek Şairi Khal Tungh'un Batı illeri için yazdığı şiiri:

    Didiler Firengistanın pek yahşidir üzümü.
    Bir kerte tadalım didik; söktü iki gözümü,
    İmdi ışıksız kaldım, bre kahpe küffar,
    Nagihandan geri veresin benim Şulemi.

    Duruma uygun diye buraya koydum. Boşuna google etmeyin. O Tarihlerde Google filan yoktu.

    YanıtlaSil
  3. Yalniz fotograf makinasinda bi karis toz, ikinci fotografin yalancisiyim, tam cekerken bi son hamle silinmeye calisilmis ama

    YanıtlaSil
  4. Biliyorum sadece isim dustugunde dua ediyorum. O yuzden simdi dikkate alinacak mi emin degilim ama bu gece bi daha denicem

    "allahmm nooolur dogru ilik'lesinler" diye,

    YanıtlaSil
  5. Ahmetinkinden gene ben...
    Sulem dogumgunu resmine bayildim.Pasta ile viskiyi gectim ama sana sarilabilme durumunu fena halde kiskandim yahuuuu.
    Hadi gulum goriiim seni, az kaldi bayrama...Sterillerin kralicesi..
    Dualarim seninle...
    O'yanin dedigi gibi (ki bayildim deyisine !!!) allahimm nooolur dogru iliklesinler.Ellerine saglik ne hos yazmis.Khal Tungh ise hem sana hemde Zurigoda kararmis icimize derman oluyor vallahi. onunda elleri dert gormesin.
    Alevinde geliyor yakinda..Sirtin yere gelmez. Bende bitecegim camin arkasinda bir gece ansizin...Mucukkkksssss
    Dane

    YanıtlaSil
  6. neyse... gözümle görünce daha rahat ettim. gülümsemeye devam.

    YanıtlaSil
  7. canım benim harikasın yine... Ablacığın da geliyor, gözün aydın şimdiden...esas doğum gününü dönüşte kutlayacağız.. bütün dualarım seninle...

    YanıtlaSil
  8. Şule Ablacım ben Melisa,
    Esas viskiyi senin bahçede içelim yine dönünce... çok öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  9. Ne tatlisin - senin guler yuzunu gormek (icinden binbir kufur etsen bile) cok cok guzel... Bir tanem dayan duzluge cikicaksin. az kaldi..

    YanıtlaSil
  10. Yasasın !! Sulecigime hasret kalmıstım. Canım benim!! o kadar güzel ki resimlerin. Seni nedense cok dinlenmis goruyorum resimlerde ve ifaden degismemis.

    Kardescim biliyorum sabrın son sınırlarda ama foto finishe az kaldi. Ha gayret Almanya göriyim sizi koclarim !! Sule ablamı iyilestirip tez elden bizlere gonderin!!! ( acaba Frankfurter Allgemeine'ye de buyuk boy bir ilan versem mi ne dersin :)) )

    Benim icin seninle ilgili hep iyi seyler soyluyor Sulecim, iyi haberlerini sabırsızlıkla bekliyorum. Seni cok seviyorum.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Canım Şule'ciğim, ne güzel gülüyorsun... Her zamanki gibi şahanesin. Çok öpüyorum. Herşey iyi olacak, dualarımız seninle.
    Sevgimle,
    nilay

    YanıtlaSil
  12. Sule Hanimcigim, benden once tum yorum yazan arkadaslariniza katiliyorum! Ne guzel guluyorsunuz!!! Kocaman bir gulumseme ve parlayan gozler, iste budur!
    Asli

    YanıtlaSil
  13. Canım arkadaşım
    bugün istanbul lodos ve hafif karanlık.yarın kar geliyormuş gene.ossuuuun bugün benim doğum günüm herşey parlak görünüyor.dün akşam oğlanlar mumlarla dolu pasta sundular.hediyelerde cabası.hemen senin aldığın mumlukları hatırladım.yılbaşı masasında kullandık 2010 a girerken.sen ilikleri yenile ve gel söz sana bi osmanlı gecesi yapacağım steril öpücükler harika

    YanıtlaSil
  14. Ya Şuşu'cuğum, sen anlamamışsın. Viskiyi dezenfekte olasınız diye getirmişler.. Tatlım, ne güzelsin... Bayıldım gülüşüne. hasretle sarılırım uzaklardan..
    Petek

    YanıtlaSil
  15. canim benim ..cok ozledim..cok tatlisin sen : )

    YanıtlaSil