19 Şubat 2010 Cuma

15.GÜNÜMÜZ


Merhaba sevgili arkadaslar,

Bugün kök hücre naklinden itibaren 15 günü geride biraktik. Hersey yolunda ve olmasi gerektigi gibi gidiyor. Sadece Sule' min artik cani sikiliyor. Mide bulantilari henüz tam manasi ile gecmediginden normal bir yemek düzeni de olamiyor.O da artik herseyin eski haline dönmesi icin sabirsizlaniyor. Böyle celiskilerin icinde bunalip duruyor benim canim kardesim. Doktoru da ona gecen gün " acele etme" demisti.

Yüzdük, yüzdük kuyruguna geldik... Cok az zamanimiz kaldi onuda sabirla karsiladigimizda günesli, parlak günler bizlerle olacak....



Sabahlari odaya bir terapist geliyormus. ( o saatlerde ben henüz gitmemis oluyorum. Onun icin görmedim). Odaya bir tane aerobik tablasi getirmisler. Onunla hafif egzersizlere baslamislar. Ayrica odada birde kondüsyon bisikleti var. Bir müddet sonra onuda kullanmaya baslayacak. Adelelerini artik biraz güclendirmesi gerekiyor.




Size hastene ile ilgili bir ayrintiyi daha nakletmek istiyorum. Belli araliklarla odaya gelen hemsireler Sule nin bazi degerlerini ölcüyorlar.
Ates, tansiyon, kalp atislari, oksijen miktari,vucuttan atilan su miktari, ictigi sivi miktari vs. gibi. Bunlarin sonuclarini odada daima duran bir kalemle , Sule nin yanina girerken giydikleri steril lastik eldivenlerin üzerine kaydediyorlar. Disaridan dosya, kagit gibi hicbirsey iceri getirmiyorlar.

Isde böyle sevgili dostlar.. Sizlere güzel bir hafta sonu dilerken, yarin tekrar haberlesmek uzere simdilik hoscakalin....

Saglicakla,
Alev

11 yorum:

  1. canım arkadaşım
    dünü boş geçmenin üzüntüsü ile bu gece ekran başındayım... şimdi bir sürü bahanem var ve sen neolacak aaa diyebilirsin ama deme, at fırçanı
    iki dk.bulamadınmı nete girecek ...... bulamadım valla bulamadığım iki dk. deyil net bulamadım ceza olarak bu akşam iki sayıyı birden okudum
    güzel haberlerine ......
    ha gayret ablanın yemeklerini yemene az kaldı anlaşılan ....
    sevgi ile kalın
    erhan

    YanıtlaSil
  2. Şule'cim,

    İyi haberlerini, gelişmeleri sık sık Ali'den öğrenip alıyordum ama dün Ali bana bu blogtan bahsedince hemen girip sevgili ablanın yazdıklarını okudum ve senin her gün daha iyiye giden resimlerine baktım. Çok iyi gidiyorsun ve bu kadar sürede resimlerinde görünen gelişme inanılmaz!!

    Ali'den, bir toplantıda sohbet esnasında okullar konuşulurken "ben ÜAKL'yim" diyince otomatik olarak çıkan "ÜAKL'liler çatlaktır" yorumuna toplantıda bulunan diğer insanların dehşetle bakışını hatırlıyorum. Adam müşterisine "çatlak "dedi hesabı:) "Merak etmeyin o aslında bir iltifat" dedim çünkü o kelimenin altındaki anlamı, gücü ancak ÜAKL yolundan geçmiş olanlar anlayabilir.Sende de o gücü her zaman uzaktan da olsa görmüştüm , şimdi ise etrafındaki muhteşem sevgi çemberi ile desteklenen yaşam gücünle bu hastalığın üstesinden geleceğini de görüyor ve çok seviniyorum. Senin haberlerini bizim dönemden Tanzer Çanakçılarlı,Zeynep Alkan ve Şeniz Silay Pamuk'la da paylaşıyorum. Onlarda çok sevindiler. Çok selamları var ve seni öpüyorlar.

    Sevenlerinin bu blog sayesinde sana ulaşabilmesi ve senden haber alabilmesi çok iyi bir fikir olmuş.Ablanında eline, koluna,gücüne sağlık.

    Sevgiler,
    Yasemin

    YanıtlaSil
  3. Bugün de Şule -NEWS güzel yazmış , bu işe fena alıştık , sen döndükten sonra da biz her sabah ekran başına geçip , Şule ne yapmış diye takipte olucaz , işin çok yani....Dualar devam , zaten belli oluyor sevgili arkadaşım , seni ve olağnüstü ekibini !!nazar değmesin !!
    sevgi ile kucaklıyorum.
    Nilgün

    YanıtlaSil
  4. şulecim selamlar,

    sen neredeyse geri döneceksin ben kazması daha blog'a yeni üye oldum.ama ablanın sayesinde hergün senden sanki yanımızdaymışsın gibi haberler alıyoruz.
    şu lökosit seviyesi hepimizi havalara uçurdu..süper gelişme..sen de artık resimlerde bomba gibi görünüyorsun...bu arada sana İK'Md.'lerden gelen maillere de biraz mesafeli yaklaş bence...işleri serdiler.dolce vita..hepsini bize yıktılar; bize yaptırıyorlar....
    4 gözle senin dönüşünü bekliyoruz.kendine iyi bak..

    YanıtlaSil
  5. Sule hanım, yeni bir güne merhaba. Selda Leventçi ile beraber yazıyoruz. Çok çok öpüyor sizi. Dünkü fotografı tüm yüreğiyle desteklediğini söylememi istedi. Bir sorusu var; bu hareketi sinirlendiğimiz zaman müşterilere de yapabilir miyiz? diyor. Yorumlarda Rahmi beyin sataşmasını gördüm, inanmayın, vallahi çok çalışıyoruz.Yemek yemeğe başlayın kargoyla Almanya'ya annemin yemeklerinden göndereceğim, söz. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Canikom,
    Sıkılmana sevindim desem inanmazsın. Bu durum iyice iyileştiğine işaret bence:)
    Alışık değilsin tabi, boş durmaya, sıkıldın. Ama tatlım bu tatilin bitmesine çok az kaldı. Bence bu günlerin kıymetini bil çünküüü gelince çok işin olacak.. En azından hergün blog yazıp, bizi kendinden haberdar edeceksin:)Canım ben eminim bir kaç güne yaraların da, bulantın da geçecek ve midene Alev'in leziz yemekleri girince daha mutlu olacaksın... Seni çok öpüyorum, bolca sabır diliyorum...Çok sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Şule'ciğim ha gayret az kaldı.Alev sana güzel menuler hazırlayacak.Afiyetle yiyeceksin.Bak lokasistler nasıl çoştu,herşey güzel gidiyor biliyorum kolay değil.Biraz sabır.HEPİNİZİ ÖPÜYORUM.Zengin menuler senin olsun.

    YanıtlaSil
  8. Once Alev'e not: Alev'cigim, lutfen kendini fazla yorma, senin de saglikli olman lazim. Seni ne kadar cok sevdigimizi notlardan anlamissindir, sana hepimizden taraf opucukler.

    Sonra Susu'ya not: Susum, sana zaman gecirmek icin fikirler:

    1- Iceri giren her ziyaretci, doktor ve hastabakiciya bir sarki soylemesini yada dans hareketi yapmasini soyleyerek bedava bir eglence programi yarat

    2 - Disardan gecenlere garip yuz sekilleri yapip, nasil davranicaklarini seyret

    3 - Gelenlerden bulmaca isteyip, oturup birlikte coz, yoksa kafalarina at

    4 - Ne kadar cok Alman kufurleri ogrenebilirsen, ogren sonra da onlari insanlar uzerinde dene

    5- Dantel yapan teyzeyi tekrar cagirip, ondan dantel yapmayi ogren

    Simdilik aklima bu kadar geliyor ama belki diger arkadaslar da bir seyler ekler.

    Seni cok seviyoruz .. XOXOXOXO

    ALEV A. (Koch)

    YanıtlaSil
  9. Şule Hanım merhaba,
    Müge blogdan bahsedince hemen girip tüm kayıtları okudum, sizden haber almak çok güzel.
    Süper görünüyorsunuz, çok daha güzel günler sizi bekliyor.. Lökositler ve başka ne gerekiyorsa biraz ellerini çabuk tutsunlar, artık gelip Yaprak'ı kontrol altına almanız lazım, başarı vitrini paket seç, 1.ay görüşmesi, yetmez 3.ay görüşmesi, proje tamamla, gir notla, 90 gün aktivitesi yap, bu kadar çalışılır mı mahvetti bizi :) Ne mutlu size ki sizi çok seven aileniz, kardeşleriniz yanınızda,çok şanslısınız. En kısa sürede görüşmek üzere.. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Sıkılmak! can sıkıntısı aslında ne kadar onemli ve ne kadar anlamlı bir normalizasyon belirtisi! yasasın bu gunleri de gordu Sulemiz. Nedense hasta oldu mu insan, artık yakınlarına ai kollektif bir metaya donusuveriyor. Onu bir meta yapmaya hakkımız oluveriyor. Sevgimizden elbette! Klasik sınırlar kalkıveriyor anında. Herhalde bu sevginin gucu olsa gerek.

    Yakında, insallah hersey cok daha normalize olacak. Ve bizler normal iletisimimize donecegiz.

    Sagolasın Alev abla! Supersin Sule!

    Haluk ve Ayla

    YanıtlaSil
  11. Sulecim canım benim ! cok sukur bu gunlere. Yakinda Essen sokaklarına cıkıcan gibi galiba.

    Bu arada hastanenin sterilizasyon durumu ayri bir mevzuu tabii. Ancak hastane benden tam not aldı, hatta bonuslari da aldı.

    Sevgiler,
    Adile

    YanıtlaSil