21 Şubat 2010 Pazar

16.GÜNÜMÜZ (Cumartesi)

Merhaba sevgili arkadaslar ve dostlar,



Bu gece Sule' nin blogunu, herbirinizden ayri ayri sahsima gelen iltifatlara tesekkür ederek baslamak istiyorum. Blogumuzun sizler tarafindan bukadar cok begenilecegini inanin hic tahmin etmemistim. Iyiki yapmisiz demek lazim artik. Bu fikrin nasil dogdugunu size anlatmak isterim.


Sule Amerikan hastanesinde yatarken, hakli olarak tüm sevenleri cok sik olarak gelismeleri benden ögrenmek istiyorlardi. Fakat Sule'nin keyfi yerinde olmadigi zamanlarda telefonlara cevap vermekte zorlaniyordum. Odada konusmam bazen onu rahatsiz ediyor, koridorda konusmakda beni tedirgin ediyordu. Sanki ondan bazi seyleri sakliyorum, onun icinde disari cikiyorum zannetmesini hic istemiyordum. Bu yüzden telefonlariniz zaman zaman cevapsiz kaliyordu.


Almanya'ya gelme tarihi yaklastiginda birgün sevgili Askim ile konusuyorduk. Ben " bilgisayara Sule ile ilgili gelismeleri yazsam da, herkez de oradan okusa" dedim. Onun üzerine Askim bu blog fikrini söyledi. Bir iki gün sonra blogun kurulumunu beraber yaptik cünkü benim bu konuda en ufak bir fikrim ve deneyimim yoktu. Ondan sonrayi zaten biliyorsunuz. Bu günlere geldik. Sizleri arada üzdüysem affola. Ama Sule' min arkadaslarina


biraz faydam olmus ve onlari her konuda malumatlandirabilmissem de ne mutlu bana. Sizlerden almis oldugum olumlu tepkiler bana bu görevi hic aksattirtmadi. Geceleri saat gec de olsa yazmadan yatmayi hic düsünmedim. Bu vesile ile Askim'a tekrar tesekkür etmek istiyorum.


Ama artik bu klavye yi Sule'ye teslim etme zamanimin yaklastigini düsünüyorum. Insallah bir iki gün icinde bunu gerceklestirebiliriz.


Gelelim bu güne....... Sulem bugün biraz keyifsiz. Midesindeki bulanti ve agri onu rahatsiz ediyor. Aksam uzeri serumlarina buskopan da ilave ettiler. Karnina sicak kompres yaptilar. Onlarla biraz rahatladi. Ama cani cok sikiliyor. Odasi artik ona dar gelmeye basladi. Yarin giderken yanima bir defter alacagim. Once onu sterilize ederler herhalde. Sonra, isim-sehir falan oynayacagiz. Bugun hastaneden ciktigimda kitapcilar kapanmisti. Pazartesi günü oyun kagidi falan bulabilirsem, rahmetli anneannemizden ogrendigimiz konkeni oynariz!!!!! Boylece de hastane günlerimizi bitirip , buradaki evimize döneriz.


Bugünkü durumumuzu sizlere aktardim. Hal böyle iken de Sule'ye " hadi poz ver resim cekecegim" diyemedim. Sule'nin bugünkü fotografinin yerine size Essen'deki evimizin salonunun fotografini yolluyorum. Insallah yarin da Sulemin resmini tekrar görürsünüz.


Sizlere yarin güzel bir hafta sonu diliyorum...

Saglicakla kalin...

Alev

Not: Cok özür dilerim evin resimlerini buraya aktarabilmek icin tam bir saattir cabaliyorum. Önceki günlerde yapabildigimi bu gece halledemedim.
Artik Yalcin gelince hepsini beraber yayinlarim....

12 yorum:

  1. Ah Halacigim ve Konkeni!! Ne cok oynardik degil mi Susucugum, Alev Abla sen, Ben Ve tabii ki Halacigim.. Ve ortaligi cinlatan kahkahalari... :))

    Susum, ha gayret, bak cok az kaldi, zoru atlattin. Bi dahaki Istanbul'a gelisimde Halamin serefine bizde bir Konken partisi duzenleriz..

    Senem

    YanıtlaSil
  2. selam
    ben bu işi beceremiyormuyum yoksa başka bişeymi var bilmem ilk yazdığım uçtu buda uçarmı bilmem ama sabah yeni ışımışken belkide uykusuzluk sersemi böyle oldu ....
    canım arkadaşımmmmm ve onun en büyük ablası
    (en büyük abla bizim abla ) bu blog da gücünüze bir tutam güç katabiliyorsa bizler içinde çok güzel oldu sadece duymak deyil haberleri duyumsamak sizleri yaşadıklarınızı ve paylaşmak bu kadar uzak mesafelerden.... ve binlerce kez dilemek güzellikleri sizler için ...siz orda resmen voltranı oluşturdunuz ve yeneceksiniz oyunun kötü karekterini ........ hehe teşbihe bak yaaaa.... daha ne denir..

    YanıtlaSil
  3. Hergün yazmıyorum ama hergün mutlaka okuyorum.Gelişmelere çok seviniyorum.Zaten inanıyorduk böyle olacağına.En zor dönem bitti.Bundan sonrasının dahada kolay geçmesi dileği ile...Şule'ye sevgilerimi ilet.Alev abla harikasın,kendine çok iyi bak.
    Sevgiler..
    Burçin

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Şule,iyileşmek böyle bir şey yataktan kalmak istersin,birşeyler yemek istersin,dişarıya çıkmak istersin,bütün bunları hissetmen artık birçok şeyi geride bıraktığının işareti.Ferzan küçükken seyahat tarihini anlatmak için;yatacağiz kalkacağiz,yatacağiz kalkacağız,sonra uçağa bineceğiz derdim.Şimdi de aynı şeyi sana söylemek istiyorum .Yatacaksın kalkacaksın,yatacaksın kalkacaksın eve gıdeccksin.Alev'in yemeklerin yıyeceksin Dışarıya çikacaksın alışveriş (türklerin olmazsa olmazı)yapacaksın.Az kaldı sık dişini.Bu arada sana bir teşekkür borcum var.Sayende klavye tek parmaktan iki parmağa geçtim.Harfleri arama sürem 14 dakikadan 11dakikaya düştü.Bu gelişme için sana minnettarım.Bu işe Ferzan'da çok seviniyor artık ondan yazması için yardım istemiyorum.Alev hanımciğım haddimizi bilelim biz bu teknolojiyle geç taniştık resim ilaveleri vs biraz bizi aşar.Bu arada Şule'nın laptop kullanması yasakmak mı? Alev leğene koy çamaşır suyunu daldır içine laptopu çıkart ,kurutma makinasıyla kurut bişeyçikler olmaz.Evelallah ! Şule'de sörf yapar.Hepinizi öpüyorum,yarın evinin resimlerini görmek ümidiyle.

    YanıtlaSil
  5. sevgili s ulecigim alevcigim hergun okuyorum fakat hergun yazamiyorum markusun gelip ayarlamasini bekliyorum ben yaziyorum o gonderiyor bazende ucuyor bu tefrka gibi yazilarin olmasa bizler ne yapardik sagol canim ben eski nesil oldugum icin sizlere uc silahsoler diyorum haaa birde dartanyan var eh oda ecmel ovunmek gibi olmasin ama onunda bu corbadaki tuzu sevgisi oluyor sulecigim cogu gitti azi kaldi haricten gazel atmak kolalay diyorsun haklisin ama bu gune kadar sabirla direndin bu gayreti ve sabri kendinden ve bizlerden esirgeme bizler svgimizle dualarimizla yanindayiz bak 76 yasimdan sonra bigisayar basindayim ben eve donunceye kadar sende evci cikarsin insaallaaah cok opuyorum gulsum anne

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Alev abla,

    İyi ki bu blogu yapmıssınız.Boylelikle Sulecigim daha az yıpranmıs, siz de daha az yorulup olan enerjinizi de Sulecigime aktarmıs oluyorsunuz. Akliniza, elinize saglık.

    Bizler icin de bu blogdan takip etmek ve gonlumuzden, fikrimizden gecenleri sizlere aktarmak daha dogrusu. Sizi gercekten tanımak cok istiyorum, sizin gibi abla herkese nasip olmaz. Allah ucunuzun de muhabetini daim etsin.

    Sulecigim canım arkadasim, senin karnın agrıdıgından beri inanmıyacaksin benimki de agrıyor. Seker kardesim damar yoluyla bir suru ilaclar aldin, bir yan tesir olabilir. Tabii dokturun ne diyor bilemiyorum ama benim okudugum tıp fakultesinde bu biraz yan tesir filan olabilir. Haklisin vucudunun bir yeri agrıdıgında canın orada atar, mide bulantısını da evvleki seneki meshur bir grip vardi onda yasadım, feciydi. Ama hic bir sey kalmıyor geliyor geciyor Sulecigim bu gecis sırasındaki su anda telaffuz edemiyecegim ama senin anladıgın :)))) islem de bize tokanmaz be arkadasim :))) bize ne yan tesirler, tesirli oldugunuz zanneden testiler, tesisler :))) tokandı sekerim. Guzel gunler yakında, hele de bunca islemin uzerine 16.gun sıkılmak, 41 kere masallah ! diyeyim. Canım arkadasim inan orada olmak seni guldurmek, konusmak ne cok isterim. Yine bana dakika koyarsın ben o surede , tabii ki azcık asarak:))) konusurdum.

    Canım benim sen keyfini bozma, her sey yoluna girdi. Birazcık daha gayret.

    Hepinizi cok opuyorum, sevgiler.
    Adile

    YanıtlaSil
  7. Alev Abla merhaba,
    Dogrusu bu blog açıldığından beri tüm yazdıklarınızı heyecan ve mutlulukla izliyoruz. Her seferinde bize güzel haberler veriyorsunuz. O nedenle artık "bugün ne gelişmeler var" diye eve gelir gelmez bilgisayarı açıp bakmak bir alışkanlık haline geldi :)
    Hergün heyecanla izliyoruz. Belki başkaları yazmıştır ama inşallah şule abla sağlığına kavuştıktan sonra da güzel bir bahaneyle yazmaya devam edersiniz :)
    Telefonla pek arayamıyoruz ama zaten dediğin gibi buradan haberleşmek belkide daha iyi.
    sizleri çok öpüyoruz iyi haberlerin devamını beklıyoruz kendinize iyi bakın

    sevgiler

    Ebru & Mert

    YanıtlaSil
  8. Sevgılı susum,canım benım!cogu gıttı azı kaldı be hayatım....bırazcık daha gayret.........Bılıyorum dıyorsunkı sımdı ''soylemek kolay,benım yasadıklarımı bılmıyorsunuz''haklısın canım ama bızım de elımızden baskası gelmıyor.Ama sana ınanıyoruz,cocuklugundan berı gayretlerını ve basarılarını bılıyoruz,bunu da yenecegını bılıyoruz canım.......... Alevcım sende muthıssın valla bılgısayar ısını de gayet guzel becerdın.Bu ferhal kıskanıyor senı ,sankı resım ılavelerını sımdıye kadar sen yapmadın!!!!!!bak susum gordun mu nasıl da aralarını acıyorum!!!Gulsum anne sıze de hayran kaldım.KESKE O YASLARA GELINCE SIZIN GIBI PERFORMANS GOSTEREBILSEK!!!!!Hepınızı cok sevıyorum.ferhal senı de......!

    YanıtlaSil
  9. canımcımlarııım, bugün kendimi daha iyi hissediyorum; dolayısı ile yazıyorum. alevciğim herşeyde olduğu gibi şuleden haberleri de bukadar harika bir şekilde iletmen inanılmaz sana çoook teşekkürler ederiz. ben bodruma döndüm, ama ne dönüş!!! neyse salı günü hafta olacak daha kafamı dışarı çıkarmadım. şuşum için oydu buydu diyemiyorum, çünkü şu anki sıkıntıları en azından beklediğimiz şeylerdi ama 16 günü geride kaldı diye kendimi teselli ediyorum. az kaldı tatlım gayret... umut da eve çıktı iyiymiş, ama sabah akşam iğne oluyor tontoncuk... canımcımlar şimdilik hoşça kalın hepinizi özlemiş, özlemiş öpüyorum. selçuk

    YanıtlaSil
  10. Sulecim,
    Gunlerdir, Allah'a her gun sukrediyorum ki hersey yolunda gidiyor. Kaldi mi bir 12 gun..Bu 12 gunun her gununde uzaklardan da olsa yaninda olacagiz..
    Yarindan itibaren, sana arada-sirada her firsatini buldukca annemden fikralar anlatacagim.
    Iyi dinlen canim,
    Meltem

    YanıtlaSil
  11. sulecigimi gormek icin cok az kaldı.. susucum bn kln deyim suan bugun geldim.. bir aksilik olmaz ise salı gecesi sen de olacagım.... bana hastanenin adresini versene... ikinizi de cok opuyorum.....

    YanıtlaSil
  12. Sule Ablacim, iyilesmeni iple cekiyoruz artik :) Annemle konustum her gun daha iyiye gidiyormusun cok az kaldi yani.. Bu arada biliyorsun almanca bir tercume gerekirse kac yillik avusturya lisesi ogrencisiyim :) cok opuyorum

    Ismet

    YanıtlaSil