6 Şubat 2010 Cumartesi

1.GÜNÜMÜZ

Bugün nakilden sonraki 1. günümüz. Doktorlarin hesaplari bu tarih üzerinden basliyor. Haydi arkadaslar, dostlar hepinizi lokosit duasina davet ediyorum. Cunku 28. günde onlarin sayisinin minumum 1000 olmasi isteniyor. Ancak o zaman transplastasyonun basarisindan söz edebilecegiz. Bizi dualarinizla desteklemeye devammmmm...

Bugün Sule`nin pek keyfi yoktu. Daha öncede yazdigim gibi olumsuz bir durum yasadik. Enfeksiyon bu sartlarda istenmeyen seylerin basinda geliyor ama bizim pesimizi yine birakmadi. Buralara kadar bizi takip etmis...Yine yakaladi..
Bagirsaklardan mi yoksa boynuna takilan kataterden mi? onu kimse bilemiyor.
Enfeksiyon sonucu akcigerler tam kapasite calisamadigindan oksijen takviyesi yapiliyor. Bobreklerde yavas calistigindan vucut su tutmaya basladi. Bu suyu en cabuk ve vucudu en az yorarak tahliye edebilmek icinde dialize baglamayi uygun buldular. Iki, üc gün icinde herseyin tekrar yoluna girecegine hepimiz inaniyoruz. Doktorlarimizda ayni seyi soyluyorlar..
Butun bunlar yapilirken Sule yide en az sikintiya sokmak icin biraz uyutuyorlar..
Size bugun icin yazacaklarim bu kadar. ...Yarin insallah daha guzel haberler verecegim....
Alev

14 yorum:

  1. Allah yardımcın olsun Şulecim... Aklım hep sende.. Bu da geçecek biliyorum, yürekten inanıyorum. Sonu güzel olacak, dayan canım benim.. Yarın çok daha güzel haberler vereceğine inanıyorum Alev ablacım, sana da kolaylıklar diliyorum.. Güzel günler yakın... Şuşum seni çok seviyorum...

    YanıtlaSil
  2. Dualarımız seninle sevgili Şuşu...

    YanıtlaSil
  3. "HER GUNE 40 LOKOSIT"

    Bizim Sulemiz yapar bu sayiyi biliyoruz... biz de uyumayiz bekleriz gece gunduz... sayariz.

    YanıtlaSil
  4. Happiness keeps You Sweet,
    Trials keep You Strong,
    Sorrows keep You Human,
    Failures keep You Humble,
    Success keeps You Glowing,
    But Only Love keeps You Going!

    We love you Susum..hang in there.

    Alev

    YanıtlaSil
  5. Şule'cigim, tüm dualarım seninle ,biliyorum hıç kolay değil ha gayret bütün bunlar geçecek.Savaşa devam,canım benim.

    YanıtlaSil
  6. Benim tanıdığım Şule hanım 1000 lokositi yapar üstüne bi 5000 daha koyar. Az kaldı patron. Bundan sonrası çocuk oyuncağı sayılır sizin için. Ha gayret dularımız sizinle

    YanıtlaSil
  7. Şulecim

    Doktor değilim ancak içgüdülerim der ki: bu tür durumlar ilka başta çıkıyorsa, vücut bir şekilde mücadele ediyor ve onun için da aksayan yönler en başında gayet normal. Çok şükür iyi ki emin ellerdesin de hırpalanmıyorsun.

    Sevgili Taray Kardeşler ( sizi tanımıyorum ama taımış gibiyim ) sizlerin de işi zor, biliyorum sizlere de kolaylıklar diliyorum. İnşallah Şuleciğim istenen lokosit sayısını yapıcak. Şulecim ben bu işin olacağına inanıyorum. Ne olur moralini bozma, bu tür aksaklıklar olacak tabii. Dikkatli doktorların elinde sen bunlari da atlatacaksın. Sana inanıyorum. Dualarim seninle.Hepinize sevgiler.

    Adile

    YanıtlaSil
  8. Şule Hanım,

    Sizinleyiz, iyi günler çok yakında artık...Bundan sonrası sizin gibi biri için en kolay kısım...
    Kucak dolusu sevgiler

    Esra - Öykü Özyücel

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Sule, Ozverili Taray kardesler, can Ecmel, Degerli Alp, ve tüm Sule dostları;

    Bu lokosit mucadelesi olayını iyi bilen biri olarak yazıyorum. Yanında enfeksiyon da gecirmistim; beyin sapına gider Allah korusun deniyordu; yanında bolca da zor gece gecirmistim, hediyesi. Ve korku! En basit bi anın ve negatifligin herseyi berbat edecegi korkusu. O korkmazlk, herseyi her an pozitif gorme alıskanlıgı icinde bile!

    Hepimiz korkuyoruz elbette. Eminim hepimiz. Ta en derinde bir yerlede, ama herseyin iyi olacagina inanıyoruz, Sule'nin ve bu ailenin guzel olanı yasamayı oylesine hak ettigine, hep iyiyi isteyen bu insanın o iyi olanı hak ettigine inanıyoruz.

    Kolay olmayacak Ama insallah olacak. En acik kalplilikle hepimiz dua ediyoruz!

    Seni seviyoruz Sule Seni seviyoruz.

    Iyi olansa bir gun bunlar gececek! Bak cok sukur ben sana yazan konumundayım. Dun bu duaları sen benim icin ediyordun.

    Seni hepimiz cok seviyoruz. Lokositleri de oyle!

    Haluk Aykul y. ve Ayla Aykul

    YanıtlaSil
  10. Şule ciğim,iyi ve çok uyu..bol bol uyu ki şu lokositler rahat rahat çogalsınlar...Seni hiç yormadan oluşsunlar,çoğalsınlar ve seni sevdiklerine hemen kavuştursunlar...Seni bekliyor tüm sevdiklerin...Ne mutlu sana Şuşum seni bu kadar çok seven ailen, dostların ,arkadaşların var..Onları çok bekletme.. Tez gel!!!..Hepimiz seni özlem ve heyecanla bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  11. Şulecim her yeni günü daha güzel karşılacağını biliyorum, canım kardeşim mücadeleye devam. Alev sana ve Yalçına da sınırsız sabır ve enerjiyi tanrıdan diliyorum. Sevgiler Füsun

    YanıtlaSil
  12. Internette Ahmet Elmaagacli ile ilgili ne var ne yok okudum,2007 bi onemli bi bilim odulunu kazanmis,4-6 Mart tarihlerinde Antalya'da yapilacak Türk Hematoloji Derneğinin Kemik İliği Transplantasyonu ve Kök Hücre Tedavileri konusunda, Amerika ve Avrupa’dan sonra en önemli ve en büyük üçüncü kongresine, katilimcilari sadece iki yetkin isimden bahsederek- biri sizin doktor- davet ediyolar.

    Bakarsiniz sizi, bu dayanma gucunuz ve ustune ustluk bize verdiginiz gucle "best practise' olarak anlatir, sonra da konusmacilara donup sozu size birakir. Offf nasi guzell olur.

    Ben o gunlere bi Antalya Sube ziyaretleri ayarliyim simdiden

    YanıtlaSil
  13. senin gibi sıradışı insanlara sıradan dua yakışmaz;

    - tanrı sana vücuduna hemen uyum sağlayacak akyuvarlar nasip etsin,
    - akyuvarlana yuvarlana iliklerine işlesin
    - iliklerine işleyene kadar geçecek sürede değil
    "en" hiçbir "feksiyon" oluşmasın,
    - seni sürekli cumhuriyet (dominik) gibi hastabakıcılar izlesin
    amin

    YanıtlaSil
  14. Amaniin, Şule kız ne biçim yer o öyle, al NASA'nın uzay laboratuvarını, üstüne bizim lazlara bir de kaçak kat çıkarttır, bunun yanında valla gecekondu gibi kalır. O kadar aleti bir arada görünce anladım ki orada her şeyi iyi ederler. Zaten dikkat ettim sana toprak hattı da çekmişler artık hiç korkma.

    Benim geriye tek korkum kaldı..Artık onu da açıklayayım bari. Sen malum kardeşin Yalçın'dan kemik iliği aldın. Velakin Yalçın uzun süre Almanya'da kaldı. De ki orada çok çok dikkat etti domuz eti yemedi, şarap içmedi. Peki domuz eti değmemiş çatal bıçak bulabildi mi?? İçki değmemiş bardak kullandığından emin olabildi mi?? Korkum sana bu konudan bir halel gelmesidir yoksa başka bir endişem yok.

    Alevciğim Bertan için merak etme...Ben ona mukayyet oluyorum. Facebook'ta Taylan Pavyonu tekrar canlandıralım grubu kurmuş. Beni de sağolsun yönetim kuruluna alacak. Ne güzel dimi??

    YanıtlaSil