24 Şubat 2010 Çarşamba

20.GÜNÜMÜZ

Sevgili dostlar ve arkadaslar,

Gördügünüz gibi 20. günümüzü de doldurduk. Ama Sule' ninde sabri artik son noktasina geldi. Fakat onun sagligi acisindan biraz daha hastanede kalmamiz gerekiyor. Bugün Doktorumuz üzerine basarak anlatmaya calisti. " Burasini bir masal dünyasi farzet , burada sana hicbirsey olmaz. Buna müsaade etmeyiz. Fakat dis dünyada seni cesitli tehlikeler bekliyor. Bunlara karsi koyabilmen icin senin buradan kuvvetli cikman lazim" dedi.
Onun icin agizdan tam beslenmesini bekliyecekler.

Bu arada adalelerinin de kuvvetlenmesini istiyorlar. Daha önce odada bir kondüsyon bisikleti oldugunu yazmistim galba. Artik onu kullanmasini istiyor. Günde 4 kere, 5er dakikayla baslayip arttirmasini önerdi. Daha sonra eve cikinca da hergün bir saat disarida yürüyüs yapmasi gerekiyor. Tabi oda 15 dakikadan baslayacak.


Size enteresan bir bilgi verecegim simdi. Biliyorsunuz, tam steril bir odada yasiyor. Tranplastasyonun 20 ila 25. günü arasinda bir tarihde bildigimiz normal YOGURT yedirecekler. Bu yogurdu yemesi demek; vücuduna ilk yeni bakterinin girmesi demek. Vucudun savunma mekanizmasi bununla beraber calismaya baslayacak ve ondan sonra odanin" tam sterilligini" gevsetmeye baslayacaklar... Ondan sonrada uygun gördükleri zamanda eve yollayacaklar. Prosedür böyle calisiyormus.
Ama evde de yine koruma önlemleri devam edecek. Sterilizasyon cok önemli. Bir müddet daha fazla kisilerle temas etmesi istenmiyor. Hastaneden taburcu olacagi zaman bu alinacak önlemleri ayri bir seansta bize anlatacaklar. Ben de yine sizlerle paylasirim o zaman.


Bugün, beklenen Yalcin geldi. Resimleri monte etmek icin benim yazimin bitmesini bekliyor. Onun icin fazla uzatmayayim. Yarin görüsmek üzere ...


Saglicakla kalin

Alev

7 yorum:

  1. Şulem, doktorun benzetmesine bayıldım. Bu masal dünyasından gerçek dünyaya geçmeye az kaldı. Bu arada tam donanımlı olmalısın. Çok az kaldı, şu yoğurdu bir ye, azıcık beslen, bisiklete bin ve süper kahraman olarak çık oradan.. Biliyorum hiç sana göre değil, çok sıkıldın ama bak neler geldi geçti, bu da geçecek... Bebeği vaktinden önce doğurma, zamanı gelince çıksın ki, dış dünyaya daha dayanıklı olsun.. Sen tanıdığım, en sağlam, en sabırlı kadınsın. Benim kahramanımsın.. Onun için sabrının sınırlarını biraz daha genişlet, bak göreceksin yatıcaz kalkıcaz ve bir bakmışın, Essen sokaklarında yürüyüştesin. Sonra burada bahçende, Bodrumda ve tüm sevdiklerinle, tüm sevdiğin yerlerde olacaksın. Şimdiye kadar dayandın, bundan sonra da bizim hatırımız için sabret ve hayırlısı ile çık.. Alev Ablacım teşekkürler, resimlere de çok sevindim:)) Hepinize kucak dolusu sevgiler, selamlar ve öpücükler...

    YanıtlaSil
  2. şule selam arkadaşım
    tabi ablamızın kaleminden ...pardon klavyesinden seni dinleyip sana sesleniyoruz aslında insana garip gelmiyor deyil
    ama inan bana ve sanırım sana yazan herkeze çok candan geliyor olmalı ......
    bunun ne kadar garip duygular içerdeiğini dönünce sana anlatıcam
    zaten dönünce anlatacak binlerce şey var
    yandın ona göre
    canım arkadaşım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canim Suuulem, sevgili Alev,
    Ay nedir bu teknolojiden cektigimiz.. benim laptop'da aniden nallari dikti, gunlerdir ne yazabildim, ne okuyabildim, vallahi meraktan catladim. Ama bugun bu nefis fotoraflari gorunce bayildim. Hele Sulem tam bir fistik olmus. Simdi zaten bisiklete de biniyoruz, hucreleri yeniledik, muthis bir guzellik ve kuvvetle cikicagiz.

    Bu arada Buketi cok kiskaniyoruz, hepimiz o camin onune gelmek istiyoruz ama simdilik bilgisayar camindan iletisim kurmak zorundayiz.
    Ayrica Alev ablamizin yemeklerini de tatmak istiyoruz ama ne yazikki biraz uzun bir yol.

    Sulem sana bir tavsiyem orda zamanin varken "Bucket List" yapman, filmi seyrettin mi bilmiyorum ama yasli bir adam yillarca kendine ne yapmak istiyorsa bir bucket liste koyuyor ve yavas yavas hepsini yapiyorlar. Bence herkesin boyle bir listesi olmali. Bak ben listeye senin yerini ilk girisimi yapiyorum:

    1. Hawaii'ye gidip lava uzerinde adak taslarini denize at :)

    Gerisini artik sana birakiyorum. Bir haftan kaldi, en az 100 tane giris yapman lazim.

    Seni ve Alev ablamizi cok seviyoruz.
    XOXOXOXOXO

    ALEV A.

    PS. Galiba Haldun bana merhaba demis onceki yazilarda
    (teknik arizadan dolayi cevap veremedim). Haldun'cugum bunca yil sonra sana gorusuyoruz.. Hala samata yapiyorsun... Sen cok yasa!

    YanıtlaSil
  4. Kondisyon bisikletinin yaninda telefon ile gorustugunuz fotografi gordukten sonra "yogurt' testine falan gerek yok tamamdir bu is diyo insan.

    Bu arada orda her figur iflah olmaz romantik gibi, doktora da asik oldum, masal dunyasi benzetmesi falan...Pamuk prenses rolu kapilmis artik cok gec de yedi cuceden biri olarak gelme sansimiz var mi, olmadi cadi ya da talibim

    YanıtlaSil
  5. Sabırsızlandık ama sonunda resimler geldi! Ve de cok guzeller! hele Sule'nin guzel yuzu! Oya sen de cidden cok komiksin ama cadı olu sana biraz genis kacar.

    YanıtlaSil
  6. meyveli yoğurt ye bence, aradan meyveyi de çıkarmış olursun. Yani tek taşla, çift kuş

    YanıtlaSil
  7. ben ne güzel haberler alıp ne hoş resimler görüyorum böyleeee.... gözlerime inanamıyorum, inanılmaz mutlu oluyorum. helal olsun sana helal olsun... canım, hayatım, birtanem tam da senden beeklendiği gibi kotardın bu işi... seni koskocaman, çok içten,gerçekten çok seviyorum... selçuk

    YanıtlaSil