26 Şubat 2010 Cuma

22. GÜNÜMÜZ

Sevgili doktorumuz Ahmet Elmaagacli
ve Sule Ayral!!!!








Merhabalar sevgili arkadaslar, dostlar;
Bir gün daha bitmek üzere diyebilirim artik. Saat 17.00 oldu burada. Sabirlar tasiyor, günler gecmek bilmiyor Sule icin...

Bu sabah hastaneye geldigimde nefes üfleme aleti ile egzersizlerini yapiyordu.

Gece saat 4.00 civari uyanmis, sonra tekrar 8.00 a dogru uyumus.Onun icinde yorgundu. Yorgunlugun yaninda bir de CAN SIKINTISI nin getirdigi moral bozuklugu vardi . Öglene dogru beyaz kagitlari elleriyle, ince ince kesip bir takim sekiller yaratti. Sonra yine kagittan tuzluk ve gemiler yapti. Fizyoterapist gelip calismlarini bitirince de , bir tane gemi ona hediye edildi!!!!!!
Simdi biraz ara veriyorum yazmaya. Devamini gece evde yazacagim.....

Saat 16.00 civari doktorumuz Ahmet Bey odaya geldi. Zannedersiniz ki adamcagiz ayni zamanda psikolog!!!! Sule ile öyle güzel konustu ki, gittikden sonra Sule de gözle görülür bir rahatlama oldu..

" Ben odaya her geldigimde seni yaramaz cocuklar gibi yatakta ziplarken bulmak istiyorum. Gercek olarak ziplayamazsan da beyninde ziplamani istiyorum. Sen cok büyük bir zafer kazandin. Neden bunun sevincini yasamiyorsun da midendeki bulantiya kafani takiyorsun?? Birak bulansin.
Biz onu hic düsünmüyoruz, sen en mühim seyleri bir kahraman gibi kazandin. Simdi bu mideyle ne ugrasiyorsun???? Muhim degil, ilaclari kesince oda bitecek. Hesaba göre sen 55 kiloya kadar düsebilirsin. Oraya kadar müsade var. Ondan sonra gerekirse müdehale ederiz. Takma kafani"
(Simdi 61 kilo) diye epey moral verdi. " Bardagin dolu tarafini görmeye calis, bol bol gül ve günde yarim saat bisiklete bin, insanlarin hergünleri ayni olmaz ki. Arada kötü günlerde olacak ki iyi günlerimizin kiymetini bilelim " diye konusarak Sule'yi yüreklendirdi ve hafta sonu tatiline cikti.

Tatili de haketti yani....

Daha sonra Yalcin geldi. Bize günün raporunu verdi, Sule' ye kagitdan ucak yapmayi ögretti.!!!!!!!

Aksama dogrudaaaaaa YOGURDUMUZ geldi. Güzel bir tören ile yavas yavas kutunun dibine kadar yiyebildi, az bisey kaldi. O da nazarlik olsun dedik.

Böylelikle ilk bakteriler vucuduna girmis oldular. Hos geldiler, sefalar getirdiler. Insallah bu gece gaz yapmamislardir.!!!!!!!

"Yogurt yeme " töreninden sonra biraz daha oturup yine Yalcin ile beraber yürüyerek eve geldik. Yemek fasli falan.... Birazdan size bu yazdiklarimi yollayacagim...Sevineceginizi umuyorum..

Yarin görüsmek üzere
Saglicakla kalin
Alev


12 yorum:

  1. Ben bu nazar boncuklarini gordumya, bu gece misssss gibi uyurum Susu..
    Dr. Elmacli'nin sozlerini kekse teybe alip,bunaldikca cevirip cevirip dinleyebilsen.

    Bu kadar zorlu yolu basari ile katettikten sonra bir cuvali inciri berbat etmeden,oradan kovulana kadar Sabir etmen icin dualarima devam ediyorum kardesim.

    Tum guzel haberlerin ve muhtesem anlatimin icinde binlerce tesekkurler Alev.KOcaman opuyorum hepinizi...
    Dane

    YanıtlaSil
  2. Ay benim guzel Susum,
    Pembeler ne guzel yakismis ve o guzel gozlerinin guldugunu gormek ne guzel. Canim bu sikilma (pardon ama Ingilizce keyboard'da yaziyorum) aslinda Almanlarin yaratici olmamalarindan. Sana soyle guzel videolar getirseler- aslinda Yalcin bir portable DVD player getirsin, iyice temizleyip guzel guzel filmler seyret. Ben sahsen Kemal Sunal'in iyilestirici etkisi olduguna inaniyorum :) Canim benim cogu gitti, zoru gitti, bir sey kalmadi surda... haydi dayan.. bu bir maraton ve sonuna geldin..

    Bu Ahmet doktorada bayildik, ne kadar tatli anlatmis. Bak optimistik ol ve kendi durumunu degil, senden daha zor durumdakileri dusun mesela boyundan alta felc gecirmis insanlari dusun. Onlarin bir cikis gunu bile yok.

    Bu arada seni aramaya calistim ama beceremedim, Hastaneyi aradigimi sandim ama kadin bir turlu seni bulamadi. Gene aramaya calisicagim,
    Alev abla direkt bir numara var mi?

    Alev ablamiza da bol sabir ve kuvvetler.
    Sizi cok seviyoruz.

    ALEV A.

    YanıtlaSil
  3. Gece vakti, yogurt noldu diye internet yollarına koyuldum ve bir de ne goreyim: gulumseyen, gulumsedikce de gercek Sulemiz olan yuzunu

    Inan bana bunca yıldır, iki dakkadan fazla gulmeyen yuzunu gormedik en zor durumda bile sarkastige yakın tavrıyla gulen Sulemiz vardı.

    O yuzden gulmediginde o resim sana benzemiyor inan.

    Ahmet abim super soylemis valla! Bu sefer Oya kesin asık olur!

    Gece vakit nasıl gecmez bilirim, hastanede kabusa donusuverir ama tum o zorluklar da iyilesmenin bir kanıtı. Tek fiziksl derdinin mide bulantısı olsun yeter ki!

    Inan bana hayatın hicbir zaman aynı olmayacak. Sen ikinci hayatla odullendirilmis birisisin (welcome to the club :) ) Sadece zamana ihtiyac var. Su an dert olarak cektigin sıkıntı, sonrasında seni ozel kılan birisi yapacak olan armagan aslında. Ustelik kosulsuz sartsız bir armagan: tek sart unutmamak! Bundan sonra ne zaman birseye uzulsen, ne zaman can sıkıntısı hissetsen, gercek sıkıntının ne oldugunu biliyor olacaksın ve herseyin degeri gozunde kuculurken hayatın degeri gozunde sonsuz buyuyor olacak. Zaman zaman unutuyor gibi davransan bile derinlerde bir yerde bileceksin ve icinden hafifce gulumseyeceksin! Seni gulumseten, yasamın ta kendisi olacak, hatta nefes almanın ta kendisi!

    Sıkıntıdan patladıgında, benim onerim kendine kucuk bir cimdik atman, ve canın acıdıgında gulumseyivermen!

    Sevgiyle

    Haluk y. (Artık ben de uyusam hic fena olmaz)

    YanıtlaSil
  4. ya bu sistem beni kahredecek
    uzun uzun bi,şeyler yazdım bazen yollamıyor ve yazdıklarımada dönemiyorum :(
    sonra onları tekrar yazmakta imkansız tabiiii
    :(((
    konu başlıklarını iletim bari :)
    -kanlıca yoğurdu hakkında özendirmeler
    -genelmerkezde semih elmaağaçlı vardı
    hatırlarmısın kayserili :))))
    -ıng bank aradı dün borcum varmış ama allahtan o ben deyilmişim meğer :)))
    yırttık

    YanıtlaSil
  5. sevgili pembeli gelin gercekten cok yakismis yalcinnin gelisi sana iyi geldigi gibi bizlere de iyi geldi artik guzel resimlerini gorebilecegiz sulecigim doktorunu coksevdim ne kadar guzel ve gercekci sozler busozlerin ustune soylenecek baska bir sey yok alevcigim sende yalcin varken biraz dinlen etrafi kesfet ki sule eve cikinca rehberlik yaparsin eveeet gordugun gibi her sey sule icin her sey sule icin
    hepinizi cok opuyorum doktorlar dahil

    YanıtlaSil
  6. Selamlar,Pembişler ne kadar yakişmiş,ne güzelsin MAŞALLAH.Resim kolleksiyonuna birde maket uçak,gemi vs.ekledin,bravo.Alev DR.Ahmet beye söyle Şule'nin yanından hiç ayrılmasın parası neyse öderiz.Bak ne kadar iyi gelmiş.Almanya da havalar çok kötümüş Şuleciğim biraz sabret.Kötü havada dışarıda ne yapacaksın?Havaların düzelmesine az kaldı.O zaman çikarsın Yogurt ilk adım arkası çorap söküğü gibi gelecek.Essen'in altını üstünü birbirine katarsın.Alev sana ne nerede kaça satılıyor öğrensin.sende plan yaparsın önce hangisine gideceksin ne alacaksın,aman Şule'ciğim Türkleri mahçup etme imzanı at.Almanya'nın ekonomisine katkıda bulun.Yarında seni yoğurdunu yemiş,gözlerigülen zafer kazanmiş bir komutan edasıyla görmek istiyoruz.kırma bizi SENİ SEVİYORUZ.

    YanıtlaSil
  7. Şule Hanım merhaba, Olimpiyatlara hazırlanıyorsunuz sanırım. Bisiklet üzerinde görünce... :) Pınar ile en sonunda stüdyo çalışmasını tamamladık. Pınar'ın sesi 10 numara, bana gelince neden bankacı olduğumu ve bu alanda ilerlemem gerektiğini anladım :) Davulcusundan basçısına herkes yerden yere vurdu beni. Gitarı da aldılar zaten başkası çaldı onu da, ama mikrofonu vermedim. Sanat dünyası çok gaddarmış yahu.

    2 beste hazır ama daha çok şarkı lazım. Çok acil şarkı sözlerine ihtiyacımız var. Karalamanıza bayıldım ordan da bir şarkı çıkar Teoman - Şebnem Ferah tadında... Hazır sizde kalemi elinize almışken bir el atsanız diyorum daha çok söz lazım.

    Fotoğraflarda ki hep gülün inşallah, gelmenizi dört gözle bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  8. Canım Şuşucuğum ha gayrat herşey çooook güzel olacak ..mutlu haberler bizleri havalara ucuruyor ...olumsuzluk diye bir şey yok ....herşey mükemmel Alevciğim bu güzel haberleri senden duymak harika ..yoğurt seramonisini atlattık.....sizleri çooook seviyoruz çooook öpüyoruz....semra

    YanıtlaSil
  9. Canım Şulecim, doktorun bir harika, sen de harikasın.. Yoğurt işi umarım sıkıntısız hallolmuştur. Şu anda ne söylesek boş biliyorum ama, tek sıkıntının sıkılmak olduğunu bilmek bile bizlere iyi geliyor.. sen de böyle düşün ve sayılı günlerin çabuk geçeceğine inan.. Bu gün yorum yazmaya geç kaldım, bir kaç saat sonra yeni günün raporunu alacağız, yoğurt sonrası durumu merak ediyorum. Eminim bu da kolaylıkla geçecek ve herşey çok güzel olacak.. Hepinizi öpüyorum, doktorunu da:)) sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  10. Sulecim,
    Dr. Elmaagacli cok iyi demis, canim ne olur sabirli ol.. Acaba boyle gun saydikca daha mi sabirsizlaniyorsun? PLease let it go..gercekten muthis bir is basardin.Simdi sira en iyi sekilde iyi hissetmeye geldi.
    Dinlenmenin keyfini cikart..
    DVD seyret, kara kalem resimler yap..
    ama acele etme.
    Kucaklar operim,

    YanıtlaSil
  11. Sulecim selam !

    Sekerim senin icin zor ama simdi onu bunu ittirinzi herein ve aynen doktor amcanın dediklerini uygula derim.Dun sıkıldıgını duyunca ah dedim simdi vize mize derdi olmıycakti ve aynen atlayıp ucaga dogrusa Essen ve hastanede kendimi senin pencerenin onunde dusundum. Canım arkadasim benim ne sevinirdin diye dusundum.

    Sekerim Allah'a binlerce kere sukur ki su anda tum derdin sıkılmak ve mide bulantısı. Olsun varsın seker kusum. Neyse ki az kaldi ama son gunler de hic gecmez derdi askere gidenler. Sen de askerde farzet kendini.

    Alev abla resimler, yazılarınız cok harika. Size tekrar tesekkur ederim. Sevgiler, adile

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Şule,
    En nihayet kendi kendime bir adres alarak kendi ismimle yazıyorum. Ben bunu becerebildim ya sen de orada canını sıkmamayı becerebilirsin.
    Sen yokken burada gerek bankacılık sektöründe , gerek ekonomi alanında ben idare ediyorum hiiiç aklını takma. Tabii bu kadar çok işle uğraşırken politikayı ihmal etmişim biraz çivisi çıktı. borsa düştü filan ama haftaya onu da toparlarım sen gelmeden 4/4 lük olur. hiç merak etme emi anacığım!!
    Haldun

    YanıtlaSil