7 Şubat 2010 Pazar

3.GÜNÜMÜZ



Merhabalar,

Bugün günlerden pazar. 7.Subat-2010. Saat 23.00.

Aksam saat 20.00 ye kadar Sule nin yanindaydik. O saatten sonra Sule isiklari kapatipda uyumak istiyor. Yalcin la beraber, hastaneden evin yakinlarina kadar yaklasik yarim saat kadar yürüdük sonra birseyler yiyip eve geldik. Simdide sizlerle beraberim.

Bugun Sule miz dune gore daha iyiydi. Doktoruda ayni seyi soyluyor. Sabahtan oglenden sonraya kadar dialize girmedi. Oglenden sonra makinayi calistirmaya basladilar.. Vucutta biriken suyu hemen tahliye etmek sakincali oldugundan gunde yaklasik bir litre kadarini disari atiyorlar. Sule yi gorseniz "maasallah Essen havasi iyi gelmis " dersiniz. Bugunku tartisi 71.5 kg. Herhalde sadece hamileyken bu kiloyu gormüstür. Gunden gune suyu attikca normal kilosuna inecek..

Bugunku hemsiremiz erkekdi. Hastanede sayilari hayli fazla. Bizler pek alisik degiliz ama sonderece sevecen ve guler yuzluler. Bugunku Markus hemsire bunlara ilaveten birde hayli yakisikli. Allah birde cene vermis, hic sormayin...

Yalcin odada yokken bile bizim anlamadigimi bile bile Almancayi konusuyorda konusuyor... Sonra aklina geliyor Ingilizceye donuyor..

Sule yi bugunde agizdan beslemediler. Zaten oda hic istemiyor. Sabahleyin bir bardak elma suyu icti. Sonra sadece gazsis su. Burada icme suyu olarak icine gaz basilmis normal su iciyorlar. Sule yede ondan verdiler ama o "bana gazsiz su bulun" deyince disaridan aldik. Hastane, disaridan hicbir yiyecek ve icecek maddesi kabul etmedigi icin biraz tedirgin olduk ama neyse ses cikarmadilar.

Sule ye damar yolu ile almasi gereken gidalari takviye ediyorlar. Bunlar kac cesit bilemiyorum. Zira kasigina takilmis olan bir kateterden vucuduna, toplam 12 tane degisik boyuttaki siselerden ilac ve gida gidiyor.

Bugun bagisiklik sisteminin guclenmesine yardimci olacak ilaclarada basladilar. Bunlar etkisini gosterdigi zaman iyilesme sureci dahada hizlanacak. Bunu uc kere yasadigimiz icin iyi biliyoruz. O gunler cok yakinimizda.....

Bugun bir ara gozleri kapaliyken konusmaya basladi. "olur, tamam yapariz, tabi" falan gibi birseyler soyledi. Yanina yaklastim. " Susum, neoldu, ne istiyorsun" diye sordum.. " Ecmel bir dil programi hazirliyor. Bana beraber yapalim dedi. Bende ona cevap veriyorum" dedi.. Daha sonra "Alp bugun nerede" diye sordu. " Susum bugun pazar. Alp , Ali ile beraber " dedim. "Haaaa dogru ya." dedi. Bakalim bunlari daha sonra hatirlayacak mi??? Hatirlamazsa, hatira olsun diye yaziyorum. Insallah okuyunca kizmaz....

Size bu aksamlikda bukadar yaziyorum.
Saglicakla kalin...

Alev


11 yorum:

  1. oley iki kere oley... ilki Şulem den güzel haberler aldığım için, ikincisi de ilk yorumu ben yazdığım için:))
    Alev abla, bize böyle güzel haberler verdiğin için eline, yüreğine sağlık... Yarın daha da güzel olacak... Şulecim kimbilir ne güzel rüyalar görüyor uyurken, bütün güzel düşleri gerçek olsun inşalah en kısa zamanda...Çok çok sevgiler... en güzel haberleri bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  2. Bütün gece heyecanla yazınızı bekledim, sizleri ve Şule'yi gülümserken görmek ne güzel. Yarın daha da güzel haberlerinizi okumak üzere iyi geceler..

    YanıtlaSil
  3. Alev,
    Allah senden razi olsun, bizleri habersiz birakmadigin icin. Cok sukur, Susucugum yilmadan savasa devam ediyor.
    Bu arada, aman, su da olsa, belki hastanedekileri steril edip veriyorlardir..gazli mazli hastane malini tercih edin..
    guzel haberlerinizi beklemeye devam edecegiz,
    canim Susum, cok operim,
    Meltem

    YanıtlaSil
  4. Amaniin, Şule kız ne biçim yer o öyle, al NASA'nın uzay laboratuvarını, üstüne bizim lazlara bir de kaçak kat çıkarttır, bunun yanında valla gecekondu gibi kalır. O kadar aleti bir arada görünce anladım ki orada her şeyi iyi ederler. Zaten dikkat ettim sana toprak hattı da çekmişler artık hiç korkma.

    Benim geriye tek korkum kaldı..Artık onu da açıklayayım bari. Sen malum kardeşin Yalçın'dan kemik iliği aldın. Velakin Yalçın uzun süre Almanya'da kaldı. De ki orada çok çok dikkat etti domuz eti yemedi, şarap içmedi. Peki domuz eti değmemiş çatal bıçak bulabildi mi?? İçki değmemiş bardak kullandığından emin olabildi mi?? Korkum sana bu konudan bir halel gelmesidir yoksa başka bir endişem yok.

    Alevciğim Bertan için merak etme...Ben ona mukayyet oluyorum. Facebook'ta Taylan Pavyonu tekrar canlandıralım grubu kurmuş. Beni de sağolsun yönetim kuruluna alacak. Ne güzel dimi??
    07 Şubat 2010 14:35

    YanıtlaSil
  5. Gözlerinin içi gülen Taray kardeşler,başardınız.İstanbul'a dönüş takvimine bir cizgi daha attınız. Alev nazar boncuğu veya dualarıihmal etme(yaş ilerleyince böyle oluyoruz)Yüzünüz hep gülsün.

    YanıtlaSil
  6. Alev Abla,
    Bugün tüm yazdıklarını okudum,bundan sonra günlük olarak takipteyim.Herşeyin yolunda olması süper.Bundan emindim zaten.Şule'ye sevgilerimi ilet,çok öpüyorum.Kendinede iyi bak.Yalçın'a sevgiler...
    BURÇİN

    YanıtlaSil
  7. Alevcim gülen gözlerinizi görünce çok sevindim allahın izni ile herşey daha iyi olacak.Anneme resimleri göstermiyorum sadece bilgi veriyorum. Şuşu yu ve sizleri çok öpüyorum. Yalçın oğlun çok yakışıklı olmuş. Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. alev hanım merhaba, sizinle hiç tanışmadık ama ben şule'nin eski bir arkadaşıyım.Buradan verdiğiniz haberler için çok teşekkür ederim...Kalbim sizlerle..Hergün Şule'ciğim için en güzel enerjilerin onunla olmasını diliyorum ve dualarımı ediyorum..Sevgi ve dostlukla...

    YanıtlaSil
  10. Benim Hollanda'da yasayan kardesimin 8 yasindaki oglu bazen turkce cumlelerde sorun yasiyor,ya da oylesi isine geliyor son gordugunde "O'ya sana bi suprizim var" dedi. Aaa neymis cok merak ettim deyince "Beni parka goturceksin' dedi.

    Sulecim sana bi suprizim var!!!

    (14 Subat,dogum gunum,o tarihe kadar 500 lokosite fitim)

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Alevciğim Şuşucuğum,iyi haberleri aldıkca çok ama çok mutlu oluyoruz,takipteyiz ben yinede diyorum artık bu işin sonuna geleceğiz vede eminim Şuşucuğum galip çıkacaksın....uğraşıların sonu mutluluk....bunu biliyorum baştan beri...Çetoda iyi, her gün nasıl Şuşu diye soruyor..iyi haberleri hep bekliyoruz ....sizleri seviyoruz öpüyoruz...

    YanıtlaSil