9 Şubat 2010 Salı

5.GÜNÜMÜZ


Merhaba sevgili dostlar,


Bu sabah hastaneye geldiğimde yine eski güleryüzlü Şuşu' mu beni beklerken buldum.

Gözleri açık, olabildiğince cıvıl cıvıldı. İnsan o anda nasıl mutlu oluyor size bunu kelimelerle ifade edemem. Dün akşamın raporunu istedi önce. Burdan gidince neler yapmışız???? Meraklı Melahat

oldu galba!!!!!! Sonrada benden içinde az miktarda nescafe olan süt, bisküi, yumuşak ekmek istedi. OLEYYYYY diye bağırasım geldi ama tuttum kendimi. Üzerimde, odadan dışarıya çıkılması yasak olan deligömleği görünümlü elbiseden olmasına rağmen fırladım dışarı. Olsuuun, yenibaştan yine giyinirim, neolacakki....Şuşum acıkmış...Hemen siparişleri verdim. Anında getirdiler.

Butün yiyecekler ve içecekler sterize edilmiş, üzerlerine iki kat folyo sarılmış şekilde odaya geliyor.

İlk katını hemşire açıyor, ikinciyi Şule. Sütünü bitirdi, bisküiyi yedi, ekmeğini süte batırıp batırıp afiyetle yuttu. Önündeki masayı kenara çekince ne yaptı biliyormusunuz??? Çarşafa dökülen kırıntıları toplama başladı!!!!!!

Artık bu iyileşmeye başladığının tam garanti belgesi oldu........

Daha sonra "Alevvvv bi sorun var, çişimizi bu takılı şeyle kalkmadan yapıyoruz da, öteki gelince napcazzzzz?" dedi. Artık tamam değilmi sizcede?? İyileşiyooooooor.



Size bugün Şule'nin yanından yazıyorum. Biraz önce nefes egzersizleri yaptıran terapist geldi.

Dün kadın beni dışarı çıkartmıştı. Neyse bugün bişey demedi. Şimdi, a,o,gibi sesler çıkarttırıyor.

AAAAAAAMOOOOOOOOOOOOOOSSSSsssss demesini istiyor uzata uzata. Şimdide kollarını havaya kaldırtıp aynı şeyleri tekrarlattırıyor. Vallahi size canlı yayın yapıyor gibiyim.

Şimdi de eline bir kağıt mendil verdi. Derin nefes aldırıp, sonra mendile doğru üflettiriyor. Ellerini başının arkasında kenetletip burnundan derin nefes alıp yine AAAMOOOOOSSSS diyerek nefesi geri vermesini istiyor...

Operasyon başarıyla tamamlandı, şimdi de dudaklara krem sürülüyor.........



Canlı yayına biraz ara vermiştim şimdi devam ediyorum. Az önce doktorumuz geldi. Kritik dönemden artık çıkıldığını ama geçtiğimiz günlerde büyük risk yaşandığını söyledi. Ohh Allaha çok şükür. Buda geçti.... gidiyor inşallah.. Şule'yi rahatsız eden ağzındaki yaralarında lökositler çıkmaya başlar başlamaz hemen geçeceğini müjdeledi.

Bugün dialize bağlamayacaklarını, durumu kontrol edip yarın bir karar vereceklerinide ilave ettikden sonra gitti.

Az sonra Yalçın gelecek. Birazda beraber oturdukdan sonra gece evimize döneriz. Bu sabah uyandığımızda etraf karlıydı. Gün içinde de ince ince yağdı. Eğer yerler buz tutmamışsa eve yürüyerek gideriz. İki kardeş kol kola giriyoruz, konuşa konuşa gidiyoruz.

Bugünlükde bu kadar arkadaşlar. Herşey yolunda ve olması gerektiği gibi.....

Sağlıcakla kalın....

Alev



19 yorum:

  1. Canım Sulecim !

    Sevgili Alev abla ve Yalcın , hepinize , hepimize,Sulecigimin tüm arkadaslarınıa cok buyuk gecmis olsun. Alev abla bizleri an be an haberdar ettiginiz icin cok tesekkur ederim.

    Yazınızı okuduktan sonra derin bir nefes aldim ve cok sukur dedim. Insallah bundan sonraki evreler de sular seller gibi akıp gidicek.

    Demin Gürül'e Sulecigime hastanede o kadar iyi bakıyorlar ki icim cok rahat diye anlatıyordum.
    Arkadasim tabii bakıcak olursan, ne kadar kardes olursan da bir metabolizmadan ilik alinip baska bir metabolizmaya nakil ediliyor. Islem sıkınıtsız surse de bir adaptasyon durumu oluyordur mutlaka.

    Seneler evvel Gayrettepedeki mahallemizde ufak bir erkek cocuguna lösemi teshisi kondu ve cocuga ingilterede ablasından alınan ilik nakil edildi. İlik tuttu, ve cocuk su anda askerligini yapmıs durumda.

    Arkadasim, Yalcın'dan alınan ilikler sana uyucak inan bana. Ben bosuna cılgın degilim :)) Agzındaki yaralar da gecicek, her sey yoluna girecek. İnsallah en kısa zamanda normal yasamına doneceksin, gör bak.

    İyi haberlerine cok sevindim, sen rahat et, dinlen, biz seni takip etmeye devam ediyoruz anacııımmmm :))

    Hepinize kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Şule'ciğim,

    Hepimizin sevgisi, dualarımız, ailenin müthiş desteği ve 1992'de tanıştığımız günden beri beni hep büyüleyen pozitif enerjinle bu zor günleri en kısa sürede atlatacağına inancım sonsuz.

    Yazılanları sanki ablanı ve Yalçın Bey'i de(yaş sıralamasını tam anlayamadım) yıllardır tanıyormuş gibi bir hisle takip ediyorum.

    Güzel haberlerini bekliyorum.

    Hepinize sevgiler,

    Özlem Kırımlı Durular

    YanıtlaSil
  3. canım güzel arkadaşım
    buraya yazmayı öğrenince yalnızca okumanın ne kadar yavan geldiğini daha çok hissediyorum
    ......
    günler geçtikçe buralardada havalar aydınlanıyor her gün biraz daha aydınlık ve ışıklı oluyor
    hiç düşünmedim neden diye hemen buldum o aydınlığın nereden geldiğini
    evet bu kez güneş batıdan doğuyor bize doğru
    :)
    parçala parçala bitermi bu edebiyat denen şifreleme
    kıssadan hisse
    çenem düşmeden keseyim seni özleyen dostların kervanında oturayım sessizce

    YanıtlaSil
  4. Ohhh çok şükür!! Sağol Alev, ha gayret Şuşu'm...

    YanıtlaSil
  5. Duvarda ALP'in fotografi var :)

    Bu arada her gune bi tisort farketmedik sanmayin. Gokkusaginin tamamlandigi gun Sulemizden bi kuple selam isteriz.

    Ama once biraz "diinenin" :)) bizim Aydin'in deyisiyle

    YanıtlaSil
  6. Yazıları gozyasları icinde okuduk ama bu seferki sevinc gozyasları. Her resimde biraz daha ortaya cıkan Sule ifadesi, ve her seferinde biaz daha gulumseyen gozler. Allah'a cok sukur bugunleri de goruyoruz, ve insallah daha iyilerini de gorecegiz. Sule'ye sarılacagımız gunleri iple cekiyoruz. Ve hep beraber parti verip dans edecegimiz gunleri!

    Alev bir kez daha binlerce tesekkurler!

    Oya'dan haberi aldıgımız gunden beri icimiz ilk defa bir miktar ahatladı cunku her turlu kisisel gundelik duygu ve kaygımızın background'unda daha buyuk birseyler oldugu agirligindan kurtulamadıgımız Sule dusuncesi var!

    Daha iyi gunleri yasamak dilegiyle

    Haluk ve Ayla

    YanıtlaSil
  7. canim benim..binlerce sukur .. :*)

    YanıtlaSil
  8. canım benim, okurken öyle bir bağırmışım ki oley diye, melisa koşarak yanıma geldi. ikimiz havada kocaman bir "çak" yapıp, sevinçten ağladık.. çok şükür, her şey yolunda. internetten sürekli okuyorum, normal seyirde olması gereken şeylermiş, onun için dudaklarında ki yaralar da en kısa zamanda geçecektir. sen ona takılma.. Alev ablacım, naklen yayın için teşekkürler.. t-shirt konusuna ben de değinecektim, atlamış olmayım, süper renkler, hepside sana çok yakışmış:)) yarın yine güzel bir gün olacak ve güzel haberler alacağız. şu anda saat 02:55, artık rahat uyuyabilirim...sen de uyu, dinlen, çok güzel rüyalar gör ve yarına daha güçlü uyan.. seni seviyorum.. çok sevgiler hepinize...

    YanıtlaSil
  9. Amerika'dan selam! Sulecigimle Ozel Inaldan beri beraberligimiz var, tabii sonra Uskudar Amerikan....bizleri herseyden haberdar ettiginiz icin cok tesekkurler. Sulecigime ve ayrica da size coook gecmis olsun diyorum. Her aksam gelip ilk once bu bloga bakiyorum haber icin. Amerikada Meltem Deniz ile birbirimize zaman dilimleri demeden, (Meltem Kaliforniyada ben Floridadayim) destek olmaya calisiyoruz. Dualarimiz hep size, acil sifalar diliyorum. Coook optum Behiye Tapan.

    YanıtlaSil
  10. Allaha Şükür! Her geçen gün bir daha bir daha söylicez.
    Çok sevgilerimizle..Gulnaz&Ali

    YanıtlaSil
  11. Oldu en sonunda oldu , ben de yorum gönderebiliyorum artık , Berk sağolsun halletti; Berk sana sevgilerini gönderiyor Her sabah olduğu gibi bu sabah da öncelikler Şule-News okudum , çok mutlu oldum , herşey yolunda, dualar seninle , sevgiyle kucaklıyorum seni ve orada bizleri habersiz bırakmayan güzel insanları .

    YanıtlaSil
  12. Canım Taraylar,Öyle derin nefes almışımki hala vermeye devam edıyorum.Atlayın gelin artık bu iş bıtti.Hemen Nobel'e müracaat ediyorum(dayanışma azim,sevgi)yeni bir katagori açsınlar.Sızlerı de aday göstersinler.Orhan Pamuk'dan sonra bir Nobel'limiz daha olur.Bu arada Filiz teyzeninde gözü aydın olsun.Şule'yi yarın dans ederken görmek ümidıyle,hepinizi öpüyorum.

    YanıtlaSil
  13. Şuşucum, Vücudundaki fazla suyu alsınlar da, yalnız, şu dudaklarındakileri bıraksalar ya! Silikonlu gibi oldular valla! Süper görünüyorlar.
    Aşkım

    YanıtlaSil
  14. evet evet! dudakları bende beğendim walla ne diyeyim :))))
    helal şuşuuuuuu!!!! yürü beeee!!! haydi bastır haydi bastır hayydiiiiiii!!!

    muaaaa!!! komacan sterilize bir muaaaa!!!! :)))

    YanıtlaSil
  15. Sukurler olsun Sulem.Her gun daha iyi olacak insallah.
    Dane

    YanıtlaSil
  16. Şule Hanım merhaba, 3 güne kalkıp gelecek gibi duruyorsunuz nazar değmesin. Dudaklar süper olmuş Sezen AKSU gibi olmuşsunuz :))

    YanıtlaSil
  17. Şulecim, çok geçmiş olsun. Ne güzel gülümsemişsin. Az kaldı, yakında meyhaneye gidip kafa çekeriz. Çok öptük, aslı - burak

    YanıtlaSil
  18. canım susum,sevgılı alevım ve yalcıncıgım.......oncelıkle hepımıze buyuk gecmısler olsun,,,....ben artık bu olaya gecmıs gozuyle bakıyorum...sukurler olsun.....hep eskıler gozumun onune gelıyor.bursadakı o guzel vılla.,bahcedekı azman kopek.yalcın ve susunun tatlı yaramazlıkları,ben ve alevın abla pozları ve nasıhatlerı,.....hatta yardıcı hatıceye(hatce)yapılan muzurluklar!sevgılı fılız teyzenın bızden cektıklerı......bılıyormusun susum benım hıc kardesım olmadıgı ıcın okadar ozenır ve ımrenırdım kı sıze.sızın benımde kardesım oldugunuzu dusunurdum hep.ınsallah en kısa zamanda doneceksınız buraya .ozaman aleve de sılıkon dudak yaptıracagız.yoksa kıskanacak valla.artık bertan ne der bılmem ama susu ve ben epey dalgamızı gecerız herhalde..................saka bır yana senı cok sevıyorum canım bırbırınıze ıyı bakın.bomba gıbı gelın buraya opuyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm nur

    YanıtlaSil