2 Kasım 2010 Salı

2 KASIM 2010 SALI

Merhaba sevgili dostlar,

Kasım ayının ikinci gününe de geldik. Size son yazdığımdan beri pek bir değişiklik yok.
Dört, beş gündür hiç çıkmaya ateş dün tekrar kafasını kaldırmaya ortaya çıkmaya başladı. Bu da Şule yi çok huzursuz ediyor. Bu sabah ateşi 39.1 i buldu. Allahtan ilaca hemen cevap veriyor. Bir saat sonra 38.4 e indi.

Ağız ve yemek borusundaki sıkıntılar aynen devam. Bunu kemoterapinin yan tesirlerinden biri olan mantar üremesine bağlıyorlar. Bunun için dün kültür alındı. Ama doktorlar kültürün üremesini beklemeden gerekli olabilecek ilaçlara başladılar.
Almanya 'daki doktorumuzla sıkı temas halindeyiz. Hem biz, hemde buradaki doktorlar.
Şule nin şu an yaşadıkları sıkıntıların tedavinin bir sonucu olarak normal olduğunu, korkacak bir durumun olmadığını, bir şekilde ateşin kontrol altına alınacağını her konuşmamızda bize anlatıyor.

Şule nin lökositleri olması gereken seviyeye çıktıkdan sonra Ahmey bey devreye girecek. Tedaviye burada mı devam edilecek, yoksa Almanya'ya mı gidilecek... Bunların kararı henüz verilmedi. Bunların hepsi Lökositlerin çıkması, Şule' nin genel durumunun iyileşmesiyle doğru orantılı verilecek kararlar.

Bu konudaki gelişmeleri sizlere duyuracağımdan emin olabilirsiniz..

Şimdilik verebileceğim haberler bunlarla sınırlı.. Tekrar görüşmek üzere...

Sağlıcakla kalın,
Alev Balta

6 yorum:

  1. Susum,
    Sana mantar filan dayanamaz..Bak doktorumuz bile bunlar normal gelismeler diyor. Sen muhallebi, yogurt ve ballari gotur ki vucudun savassin. Bal gercekten agiz yaralarina cok iyi geliyormus, onu ihmal etme.
    Tabi uzaktan boyle konusmak kolay diyeceksin ama baska birsey diyemiyorum..seni cok sevdigimizi ve hep dua ettimi bilmeni istiyorum.

    Bu arada San Francisco Baseball takimi SF GIANTS baseball'da World Series champion oldu. Burada bir kutlamalar var anlatamam. World champion ama sadece America ve Canada takimlari var, bu Amerika'lilarin gorus duzeyini anla :)

    Sen aklini atesten ve agrilarindan uzak tutacak komediler, yarislar seyret.
    Burada "Bones" diye bir dizi var cok seviyorum, oraya gelirse seyret.
    Seni kocaman kucaklayip, opuyorum :)

    XOXOXOXOXO

    PS. Alev ne olur yazmaya devam, bizim icin cok iyi geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Canim Susum, ustteki not benden, karismasin dedim.

    Z.ALEV Aydeniz Koch

    YanıtlaSil
  3. Yusuf Atılgan'ın "Aylak Adam "romanında tariflediği ve benim çok sevdiğim sinemadan çıkmış adam tiplemesi var. Hatta size o bölümü yazayım;

    “İki saat sonra kalabalığın içinde, sinemadan bir dar sokağa çıkan sanki başka birisiydi. Düşünüyordu: ‘Çağımızda geçmiş yüzyılların bilmediği bir yaratık yaşıyor.

    "Sinemadan çıkmış insan."

    Gördüğü film ona bir şeyler yapmış. Salt çıkarını düşünen kişi değil. İnsanlarla barışık. Onun büyük işler yapacağı umulur. Sokak sinemadan çıkmayanlarla dolu; asık yüzleri, kayıtsızlıkları, sinsi yürüyüşleriyle onu aralarına alıyorlar, eritiyorlar.’ Saatine baktı: Dört buçuğa beş vardı. ‘Eve gidip okusam.’ Durağa yürüdü.

    ‘Bunları kurtarmanın yolunu biliyorum. Kocaman sinemalar yapmalı. Bir gün dünyada yaşayanların tümünü sokmalı bunlara. İyi bir film görsünler. Sokağa hep birden çıksınlar…’

    Kafasından geçene güldü. Duraktakiler dönüp baktılar. Kadının biri kaşlarını çattı. Sokakta kendi kendine sesli gülünemeyeceğini bilmeyen yoktu…”

    Bunca yaşadıklarınıza rağmen, sinemadan çıkmış insan tarifine ne kadar uyduğunuzu biliyosunuz değil mi hem seyirci olarak hem öykünülen film kahramanı olarak...

    Biraz daha sabredin, biraz daha, sizinle Asmalımescit sokaklarında karşılaşalım bi sinema çıkışı:)))bakarsınız Emek Sineması'na talip olmuşuzzzz:))

    YanıtlaSil
  4. Birtanem, doktorların dediği gibi bunlar normal demek ki, sen ne olur sıkma kendini.. Eminim en kısa zamanda bunlar tarihe karışacak ve miden Alev Ablanın yemekleri ile bayram edecek...Sen sabırlısındır biliyorum ama az daha gayret, yatcaz kalkcaz ve herşey düzelmiş olacak... Sana lökosit duaları, bol enerji ve kocaman sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Şule, 1 gün daha geçti , mutlaka daha iyi gelişmeler olmuştur, dualara hep devam zaten , gerisini merak etme , sen zaten üstüne düşeni herzaman ki gibi yapıyorsundur ; sabır , azim , mücadele , sevgi , bir de doktorlar , daha ne ?? Kucak dolusu sevgiler , Alev senin haberlerin her zaman 1 numara, sevgiler Nilgün Pakkan

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Sule ozledik hadi artık toparlan yanaklarından öperım sevgiler selma cankat

    YanıtlaSil