23 Kasım 2010 Salı

23 KASIM 2010 SALI


Merhaba sevgili dostlar ve arkadaşlar,


Üç günlük bir aradan sonra sizlere haberlerimi yazmaya başlıyorum. Bildiğiniz gibi dün biopsimiz yapıldı. Sabahleyin erken yapılacağını söylemişlerdi ama sonradan öğlene kaydı. Bu işlemi yapmak için Şule' yi odadan çıkartmıyorlar. Tüm malzemelerini yanlarına alıp, ekipçe odaya geliyorlar. Bu sefer ben Şule'nin yanında kalmak istedim. Doktorlara problem çıkartmayacağıma dair teminat da vericektim ama Şule yanında durmamı istemedi. Onun için Ecmel ile beraber dışarı çıktık. Aslında çok uzun süren bir işem değil. Önce Şule'yi hafiften uçuran bir ilaç veriyorlar. Sonrada onbeş dakika içinde herşey bitiyor. Şule bundan sonraki zamanı çok seviyor. Zira çoook güzel uyuduğunu söylüyor. Doktorların işi bitince önce yüzükoyun yatırıp biopsi yapılan yerin üzerine bir süreliğine ağırlık koyuyorlar. Yarım saat kadar bu pozisyonda kaldıkdan sonra sırt üstü dönüyor Şule ve başlıyor uyumaya... Arada horultularda gelmiyor değil yani.... Bu arada ,ben size biopsinin kalça kemiğinden yapıldığınıda yazmayı unutmuşum. Onun için yüzü koyun çeviriyorlar.


Dün öğlene doğru annemde geldi hastaneye, sonra ben dışarı çıtım. Biraz İstinye Park sosyetesine dahil oldum. Biraz mağaza gezmek, biraz bir yerde oturup dedikodu mecmualarına bakmak beni havamı değiştirmeye yetiyor. Sonra yine hastaneye geri geldim. Şule güzellik uykusundan uyanalı epey zaman olmuştu. Hatta kanepede oturuyordu ben odaya girdiğim zaman. Epey bir zaman üçümüz güzel güzel sohbetler ettik. Sonra da koridor turuna çıktık. Ondan sonrada ben eve döndüm...

Bu sabah yine erkenden hastaneye geldim. Çünkü bu sabahta saat 9.00 da Şule'ye endeskopi yapmaya karar vermişlerdi dün. Yemek borusuna ait sıkıntıları hala geçmediği için bu yüzdende ağızdan tam beslenmeye geçemediğinden doktorlarımız gözleriyle görmek istediler oraları..

Haliye endeskopiyi odada yapamıyorlar. Onun içinde ameliyathane kıyafetlerini giydirip ikinci kata indirdiler. İşlem başlayana kadar beraberdik. Sonra bana bir imza attırıp dışarı çıkartıverdiler!!!!! On beş dakika sonrada doktor yanıma gelip " önemli bir şey görmediğini, sadece kemoterapinin etkisiyle yemek borusunda oluşan lezyonlar olduğunu ve kısa sürede bunların geçeceğini" söyledi. Hepimizin içi rahatladı tabiki.

Sonra odaya geri geldik ama bugünkü işlemde uygulanan rahatlatma ilacı dünküne göre daha hafif olduğunden öyle uzun uzun güzellik uykusuna dalamadı...

Bugün akşam üzeri Yalçın Bursa' dan gelecek. Yine üç kardeş hastane odasında kaynatmaya başlayacağız.. Sonra Ecmel' de bize katılır....Enteresan bilgiler gelirse sizlerle paylaşırım. merak etmeyin..

Şimdi size bir konudan bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz Şule' ye sıklıkla trombosit verilmesi gerekiyor. Şu ana kadar toplam sekiz kişiden belirli fasılalarla trombosit aldık. Bir kişinin, ikinci kez verebilmesi için aradan 15 gün kadar bir süre geçmesi gerekiyor. Bu yüzden , bu sekiz kişiyi arttırmamız lazım. Sizlerden veya çevrenizden A Rh pozitif kan grubuna sahip olanlardan Şule' ye trombosit vermek isteyenler olur mu????


Eğer böyle birşeyi arzu ederseniz önce Amerikan hastanesinin (-1) . katındaki "transfüzyon" merkezine baş vurmanız gerekiyor. Orada sizin kan verip veremiyeceğiniz tesbit ediliyor. Çünkü Trombosit alınırken damar yapısı önemli. Özellikle erkeklerden almayı tercih ediyorlar.

Sonra size bir test uyguluyorlar. Bunun sonucunda donör olup olamıyacağınız saptanıyor ve uygun iseniz listeye giriyorsunuz. Talep olduğu zamanda sizi telefonla arayıp davet ediyorlar. Prosedür böyle....

Önümüzdeki günlerde muhtemelen yine trombosite ihtiyacımız olabilir. Aynı kişilerden tekrar tekrar talep etme durumunda kalmamak için yeni donörlerlerimizden olmak istermisiniz???

Eğer arzu ederseniz bana cep telefonumdan ulaşabilirsiniz...

Alev Balta.... 532 326 67 70
Şimdiden çok teşekkür ediyoruz....


Birazdan Şulem ile yine koridor turuna çıkacağız....Tekrar haberleşmek üzere hepinize iyi günler diliyorum...

Sağlıcakla kalın

Alev Balta


3 yorum:

  1. Sevgili Alev Hanım, A Rh + kan için arkadaşlarıma verdiğiniz bilgileri ilettim. Şule'miz için elimizden geleni yapacağız.... Hepinize kucaklar dolusu sevgiler......

    YanıtlaSil
  2. Sulem, Alev,
    Bu ne guzel fotoraf ve haberler... Hep boyle gul Sulem, keske bende orda olsam soyle bir guzel sohbet etsek. Hadi az kaldi, biyopsi iyi cikicak, lokositler duzeliyor, artik eve gitme zamani geldi.

    Alev ben de bizim cevreye trombosit istegini gonderiyorum ama niye bu sadece erkekten aliyor anlamadim. Bizlerin neyi eksik yahu?? Illa erkek mi olmali? Ben kizlari da yolluyorum.

    Tekrar tekrar kocaman opup, kucakliyorum.
    XOXOXOXOXOXOXO

    ALEV A.

    YanıtlaSil
  3. Aman da ne güzel böyle koridor sefaları, fotoğraf çektirmeler, filan. Daha güzel haberler de gelecek yakında. Trombosit konusunda bir bilgi olarak sanırım genellikle erkekler daha iyi donör oluyormuş. Mesela transfüzyon merkezi beni refüüze etti (Seda Sayan'ın dediği gibi:))). Sevgiler, öpücükler...

    YanıtlaSil