2 Mart 2010 Salı

26. GÜNÜMÜZ

Merhaba sevgili arkadaslarimiz ve dostlarimiz,



Bugün Sule' mizin ilik naklinden itibaren gecen günlerimizin 26.sini da Allahin izniyle ve sizlerin dualariyle salimen doldurduk.
Hersey yolunda gidiyor, burada hepimiz mutlu ve neseliyiz. Doktorlarimiz , hemsirelerimiz, terapistlerimiz de bizim bu mutlulugumuza gayet icten bir sekilde ortak oluyorlar.. Son iki gündür odamizdan, klinigin diger odalarindaki tüm hastalara pozitif enerjilerimizi yolluyoruz...Onlarin da bizim gibi iyilesme süreclerinin ilk asamasini salimen tamamlayip, bir an önce yuvalarina ve sevdiklerine kavusmalarini diliyoruz.




















Bugün sabahleyin yine önce Ecmel hastaneye gitti. Yalcin masasinin basinda islerini takip ederek mesaisini doldurmaya cabaladi. Ben ise evde yapilacak son ayarlamalari hallettim. Öglenden sonra Hastaneye gittigimde Susu' mu otururken buldum. Fizyoterapisti gelmis onu bina icinde yürüyüse cikarmak icin hazirliyordu. Bugün merdiven inip-cikma calismasi yapmak icin alt kata ineceklerdi. Odadan cikmadan önce Sule'ye steril uzun arkadan baglanan elbiselerden giydirdi, agzina maske takti, ellerine yine steril eldiven giydirdi ve koridora turlamaya ciktilar.

Yürüyüsü takiben yatakda biraz dinlendikten sonra hemsire odaya geldi ve bizlerin disariya cikmasini rica etti. Hastaneden ciktikdan sonra cigerlerinde olabilecek herhangi bir sorun icin önlem olarak bir uygulama yapilacakmis. Oksijene baglanirmis gibi bir cihaz ile cigerlerine bir ilac uygulamasi. Sadece tedbir olarak. Uygulamadan sonra yarim saat kadar yine odada hic kimseyi istemiyorlar. Odada olusan havayi sagligi yerinde olanlarin solumasina gerek yokmus.

Bunu firsat bilerek Ecmel ile beraber alisverise gittik. Eve ciktikdan sonra Sule' nin kullanacagi esyalarinin( tabak, catal gibi) kendine özel olmasini istediler. Biz de onlari tedarikledik. Sonra Ecmel hastaneye döndü. Ben biraz daha dolasdim sonra da Yalcin ile bulustuk. Moralimiz cok yerinde oldugu icin sinemaya gidelim diye düsündük. Ata Demirel' in filmine gittik. Güzeldi. Almanca alt yazili.... Tam kendine göre rol yazmis, O tiplemeyi cok basarili oynuyor.

Buradaki sinemalarda bira da iciliyor. Tatli misir patlatmasi ile de nefis oluyor....Tavsiye edilir....
Sinema sonrasi eve döndük. Karnimizda tok. Sonra Ecmel geldi. " Ben biseyler yedim" deyince bu aksami meyva ile gecistirmeye karar verdik. Iyi de oldu yani....
Dünkü yazimda sizlere, Sule' nin yeni yasamindaki kurallarindan bahsedecegimi yazmistim. Simdi sira onlarda....

- Evde; hali, kedi, köpek,cicek, bitki olmayacak
-Kedi veya köpegi olan eve misafirlige gidilirse, ortam temiz olacak ve hayvan Sule orada oldugu sürece baska odada olacak.
-Evde 5 kisiden fazla insan varsa maske takacak
-Sokaga cikarken maske takacak.
- Hergün yürüyüs yapacak. Ormanda yürürse cicege, böcege dokunmayacak.
-Ilk zamanlarda ulasim araci olarak sadece özel araba, taksi ve tabanvay.
-Tüm özel esyalari kendisine özel olacak.
-Ilk zamanlar sinema ve benzeri yerlere gidilmeyecek, kalabaliga girilmeyecek.
-Alisveris merkezlerinin tenha oldugu saatler tercih edilecek.
-Ilk zamanlar restoranlara gidilmesi tavsiye edilmiyor. Sonralarida kücük yerlere gidilecek.
-Eger banyosu kendine özel degilse, her banyoya girisinde, küvet, lavabo ve klozet baskasi tarafindan steril siviyla silinecek.
-Sadece, pismis, kizarmis ve kabugu soyulabilen seyler yenebilecek.
-Baharatlar sadece yemek piserken eklenebilecek. Sonradan ekmek yok.
-Kuru yemisler sadece kek-kurabiye icinde pistikden sonra yenebilir.
Süt, yogurt, peynir, nescafe, tereyag gibi yiyecekler minik kutularda olanlardan secilecek. Önceden acilmis olanlar yenmeyecek. Eger büyuk kutu acildiysa geriye kalani baskalari yiyecek.
Sokak firini ekmegi yenmeyecek. Fabrikasyon ekmek alinip buzluga konacak. Gerektigi kadari cikarilip tüketilecek.
-Beyaz peynir, dilimli peynirler ancak pistikden sonra yenebilir,
-Bal , ilk zamanlar önerilmiyor.
-Zeytin cesitleride yenemiyor.
-Dis fircasi ilk zamanlar tek kullanimliklardan olacak.

Bunlari bize izzah eden doktor hanim hastalarin cok kolaylikla bunlara adapde oldugunu söyledi. Bir müddet hepimiz Sule' nin sagligi icin bunlara dikkat edecegiz.

Hastaneden ayrilirken Sule' nin kullanacagi tüm ilaclari bir paket halinde bize verilecek. Bu ilaclarin bir bolümüne TEDBIR ILACLARI diyorlar. Eger. Allah korusun evdeyken Sule halinde bir tuhaflik hissederse saat gecenin kaci olursa olsun hastaneye telefon edilecek. Mutlaka bizi cevaplayacak
bir doktor bulunacak ve tedbir ilaclarindan hangisini ne kadar kullanacagi konususunda yönlendirecek.

Günün hangi saati olursa olsun aklina takilan bir soruyu hic cekinmeden merkezi telefonla arayip sorabilecek. Bizde APTAL SORU yoktur diy0rlar.

Böyle bir iletisim, insana nasil güzel moral veriyor bir bilseniz??

Zaten onlar hastaneye ISTASYON diyorlar. "Burada size hicbirsey olmaz"
diye defalarca söyleyerek bizlerin güven duygusu icinde olmamizi sagladilar. Cok önemliydi bizim icin...

En üst kademedeki doktorundan, siradan memuruna kadar herkez isini öyle güzel sahiplenmis, öyle bir özveri ile calisiyorlar ve oyle ustalar ki size tarif edemem. Hemsilerin hepsi kadini erkegi farketmiyor güler yüzle, hastayi hirpalamadan, büyük bir el cabuklugu ile calisiyorlar.

Gün geldi, Sule'ye 14 ayri ilac baglandi.Bu ilaclardan biri bittigi zaman odada bir sinyal ötüyor ve hemsire dügmesine basarak onu siz cagiriyorsunuz. Ama hemsire odaya gelirken hangi ilacin bittigini bilerek, elinde yenisi ile geliyor. Hastayi nasil bir takip altinda tuttuklarini ancak böyle anlatabilirim sizlere. Mesela üfleyerek nefes acmasina yarayan bir oyuncak var. " Arada bunu calisin " diyorlar. Ama habire gelip " kac kere yaptiniz " diye kontrol ediyorlar.

Allaha cok sükürler olsun ki böyle bir merkezde Sulem sagligina kavusuyor. Gönül cok isterki bizim vatanimizda da böyle kuruluslarin sayilari artsin. Tüm hastalar böyle imkanlardan yararlanabilsin. Bunu saglamak icin hepimize görevler düsüyor......

Bu aksamda bu kadar yaziyorum sizlere. Yarin tekrar görüsmek üzere,
Saglicakla kalin...
Alev

10 yorum:

  1. hepinize iyi uykular
    bu saatte sanıyorum uykudasınızdır....
    saat burda 04.42
    bu gece şule sana hiç bişi demicem
    alev ablamıza tek bişi söylicem
    onun bir melek olduğunu düşünüyorum
    gerçi resimlerde kanatları çıkmıyor ama
    illa var inanıyorum-------
    şule çaktırma yağcılık yapıyorum :)
    demiştim daha önce orda voltran gücünü
    oluşturdunuz diye
    iyiliklerin gücü
    sevgi içinde kalın

    YanıtlaSil
  2. Canım Sulecigim,

    Seni ayakta gormek ne buyuk bir mutluluk ! Allaha binlere kere şükürler olsun. Ne muhteşem bir hastaneymiş.

    Gerçekten ben de Alev abladan gelen mesajları her okuyusumda Allah'ım ne olur insallah bizim lösev de bu tur bir hastanedir diye dua ediyordum. Gercekten Alev ablanın dedigine katılıyorum. Çapayı filan geçtim de Lösev ile mutlaka bir konuşulması gerekir diye düşünüyorum. Acaba benzer bir uygulama orada da var mi ve ne yapılabilir çok merak ediyorum.

    Bu arada geçenlerde Şifa ile telefonda konuşurken " ya Şifa nasıl bir kardeşliktir Alev abla, Yalçın ve Şule'ninki, Allah herkese nasip etsin" dedim. Şifacım da " aslinda annelerini tebrik etmek lazim, çocuklar arasında nasıl bir bağ yarattıysa hepsi birbirine çok düşkün " dedi

    Gercekten bu çok dogru. Buradan annene de teşekkürlerimi iletiyorum. Muhtesem bir anne diye düşünüyorum. Aslinda bu blogda göstermiş olduğunuz sevgi, saygı, birlik ve beraberlik ile çocuk yetiştirenlere örnek olduğunuzun farkında misiniz ? İşte süper annenin süper çocukları !! Allah birliginizi ve beraberliginizi daim etsin ( bugun biraz anneanne kıvamındayim ama idare edin artik ben yazdan beri Sulecigimi gormuyorum )


    Sulecim bu arada örgü maarifetlerini görmedim sanma, süpersin, evde devamını rica ediyorum.

    Sizleri sevgi ile kucaklıyorum.Sağlıklı ve mutlu nice günlere..

    YanıtlaSil
  3. SÜPERRRR seni böyle ayakta görmek büyük mutluluk,arkadaşınız Adile'nin söylediklerine aynen katılıyorum,herkese büyük ders verdiniz.Üçünüze de kucak dolusu öpücükler.FÜSUN

    YanıtlaSil
  4. YAŞASIN , YAŞASIN ,YAŞASIN,Binlerce milyonlarca şükür.negüzel görüntüler Şule'ciğim canavar gibisin.Komşulara bizden de selam söyle,o kadar mutlu oldum ki yazacak birşey bulamıyorum. kelimeler duygularını iletmeye yetmiyor.Şulecik aman aleve dikkat et yandın "steril " artık hayatınızın bir parçası oldu.Ferzan'nın doğumunda hastaneden çıkmadan bende aynı duyguları yaşadım.Dr. benimle özel seans yaptı. ben hala steril makinesinin ev tipi varmı diye çırpınıyordum.Kalıntılar hala var çamaşır suyu hayatımızın olmazsa olmazı. Alevi mazur göreceksin.Abartabilir.Seni çamaşır suyu ile yıkamaya başlarsa aman dikkat işin mokunu çıkartmış demektir.Bana söz ver, çok yakında seni Ecmel'le dans ederken görmek istiyorum. Ailece çifte tellide oynıyabilirsiniz.Hepinizi öpüyorum.Filiz teyze selamlar.

    YanıtlaSil
  5. Canım Şule'cim,
    bu aralar girememiştim bloga. Bugün geriye dönük tüm hikaye ve yorumları okudum. farkettim ki okurken suratımda salak denebilecek bir gülümseme, hafif sulugözler, mutluluğun tüm ifadeleri. Hani tüm dostlarının defalarca tekrarladığı(nazar değmesin) o muhteşem kardeş dayanışması, filmlerde değil gerçek AŞK, her zaman pırıl pırıl gülen yüzün o sırada günlük saçma sorunlardan bıkmış biz fanilere ders gibi. Siz bu muhteşem dörtlü bize bir kez daha hayatı, sevgiyi, yaşama sevincini lafta değil özde öğretiyorsunuz.Bunun için de ayrıca kendi adıma sizlere borçlu olduğumu düşünüyor ve teşekkür ediyorum. Bu arada bunca telaşın ve yorgunluğun yanında ne muhteşem bir kadın ki sevgili Alev, geceyarılarında da olsa en küçük detaya kadar tüm sevdiklerini bilgilendiriyor. Senin için herşeyi yapmanın yanında bu kadar seni seveni de ihmal etmiyor, hepimizi güzel haberlerinle mutlu ediyor. Ne desem az ama ez cümle, seni çok seviyor, ailenin önünde de saygıyla eğiliyorum.

    YanıtlaSil
  6. alev, ecmel size mesaj attim
    etel

    YanıtlaSil
  7. Aslında bu gün "Üfleyerek nefes açmasını sağlayacak olan oyuncak" konusunu irdeleyecektim. Yalçın'ın evet evet iyi fikir demesine rağmen Alev yapma dediği için yazmıyorum.
    Sevgili Şule,
    İyi haberlerini alıyoruz ve keyifleniyoruz. Zaten resimlerde de iyi görünüyorsun. Özellikle bu 5 kişiden fazla olursa maske takılacak fikri son derece doğrudur. Tecrübelerimden biliyorum. Eyes Wide Shut adlı filmde de büyük bir evde misafirler vardı. Beş kişiden fazlaydılar ve hepsi maske takıyordu. Tom Cruise da zaten doktordu yani demek ki o da böyle olması gerektiğini biliyordu.
    Ayrıca türkiye'deki diş fırçaları zaten hep tek kullanımlıktır. Alınır kullanılır ve bardağa konur. O konu da tamam!!
    Son olarak de hemşirelerle ilgili bir şey söylemek istiyorum. Resimdeki hemşirenin güzel olduğunu tahmin ediyorum. Nereden mi tahmin ediyorum?? Ha Söyliyeyim... Bu gün Yalçın'la konuştuk... Hemşire'yi güzel bulduğunu söylemedi. (Anlıyana Sivrisinek saz, anlamayana üfleme aleti az)
    Sevgiler
    Haldun

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Şule , maşallah podyumda yürür gibisin ,sağlık haberlerini almak çok güzel ,
    akşam yatarken son iş, sabah kalkınca ilk iş senin haberlerini okumak. Bu süreç içinde sen , Alev , ailen , dostların çok şey kattı hayatıma , insan her yaşta yeni şeyler öğreniyor , eğitiliyor , herkese teşekkürler .Seni ve aileni sevgi ile kucaklarım .
    Nilgün Pakkan
    Not: Bugüne kadar düşünmemiştim, keşke bir kardeşim olsaymış !

    YanıtlaSil
  9. Guzel haberlerden mukemmel haberlere dogru gecisteyiz!

    Asli Sunac

    YanıtlaSil
  10. Sizin kedi okuma yazma biliyo muydu, biliyosa blogu izliyo mudur ?

    bi de turkiye de istenirse sevgiliniz icin sinema salonu kapatilabiliyo mesela arda turan sevgilisi Sinem Kobalt icin kapatti, yani bilginiz icin...

    YanıtlaSil