26 Mart 2010 Cuma

26 MART

Merhaba sevgili arkadas ve dostlarimiz,


Bugün sabahin bayagi ilerlemis bir saatinde yagmurlu bir Essen gününe uyandik. Dün gece baslayan yagmur hic durmadan sabaha kadar yagdi, yagdi...
Ancak öglenden sonra biraz hizini kesti. Eeeee böyle kasvetli bir günde baska ne yapilir ki???

Bugün öglenden sonra bir ara markete kadar gittim. Yarin Yalcin'a pasta yapacagim ya... Malzeme tedarikine ihtiyacim vardi. Ama kötü bir haber biberli cukulatalar bitmissssss. Evde yarim paketim vardi, artik normal bitter ile onu karistiracagim. Yalcin'in alacagi olsun. Yine yapariz biberlisini..


Buradaki mutfagimi cok seviyorum. Ufak ve derli toplu. Hic yorulmadan bir saga , bir sola dönerek isleri yapabiliyorsunuz. "Büyük mutfak" diye zamaninda yirtindik durduk ama yaslar ilerleyince onuda kücültmek gerekiyormus . Bunuda ancak burada anlayabildim...













Öglenden sonra skype den Yalcin ile konustuk. Artik iyilesmeye yüz tutmus. Nesesi yerine gelmis. Insallah pazar günü gelecek. Bu arada dünkü hastane gelismelerinden sonra huzursuz olmus ve Doktor Ahmet beyi aramis. Sule'nin durumunun gayet iyi oldugunu, istedigi reaksiyonu elde edebilmek icin ellerinde cesitli yollar oldugunu, merak edilecek birsey olmadigini , sabirli olmamizi ve Sule' nin biraz daha sikintilara gögüs germesinin gerekliligini anlatmis Ahmet Bey.


Ayrica Yalcin, gecen hafta hastalandigini, antibiyotik aldigini, iyilesmeye basladigini anlatinca "tam iyilesmeden Sule'nin yanina gitme, gidersende ondan uzak dur" diye tembihlemis.


Yalcin'a daha gelme diyecegiz ama gelmesi lazim. Önümüzdeki haftalarda Sule'nin burada 90 günü doluyor. Hastane raporlariyla polise gidip durum anlatilacak ve ek süre istenecek.

Artik , Ahmet Bey'in Yalcina tekrar önemini israrla belirttigi sterilizasyon kurallarini cok daha siki uygulayacagiz.

Sokak da giyilen kiyafetle kesinlikle evde dolasmayin, kalabalik yerlerden gelince sadece el yikamak degil dus yaparak Sule'nin yanina girin, yakin temasdan kacinin, tokalasmak, öpüsmek gibi seyleri düsünmeyin diye uyarilarda bulunmus. Cünkü dün yapilan tahlillerin birinde kanda, disaridan alinan bir mikroba rastlamislar. Onun icin dün öglenden sonra telefonla arayip ilac düzenlemesi yapmis. Artik evde daha siki kurallar
var!!!!


Isde böyle arkadaslar... Bir günümüzde böyle gecmek üzere. Birazdan yemek hazirligina baslarim , sonrada televizyon karsisinda yerlerimizi aliriz..

Tekrar görüsmek üzere ....
Saglicakla kalin
Alev

6 yorum:

  1. Sevgili Alev Abla,

    Valla siz görüğüm nadir insanlardan birisiniz. Simdi bir sey diyecegim ama alınmayın. Siz nesli tükenmis tiplemelerden birisiniz. Söyleki son yıllarda bakiyorum, insanların sabri az ve hemen sikayete basliyorlar. Siz ise her ortama kendinizi adapte ediyorsunuz, ondan memnun bir sekilde hayatınızı devam ettiriyorsunuz. Ne hos bir özellik. Sizin önünüzde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.

    Şulecim, tatlı arkadaşım sana diyecek bir şeyim yok. Yani dayan biraz daha, hadi sabir filan demiyorum. Aa yetti be desen yeridir. Sen örgüye devam et arkadasim. Örgü bitince kanavice, oda güzel bir durum hem onlari duvarına da asabilirsin. Havalar da ısınıncaya kadar içindeki malzemeleri arttırıcan sonra da havalar düzelince dısarda yürümeye basliyacaksın diye düşünüyorum. Doktorum amcanın dediklerinden hic olumsuz bir sey yok. Sadece bunu dogal yollarla bekliyor. Zaten doktorum amcam her duruma anında müdahele ediyor. Tabii süre uzadı artık oynayacak oyunların azalıyor. Acaba memory filan mı alsanız da onlari steril edip arada bir oynasanız, veya binlik filan puzzle mi alıversen , steril durumunu biliyorum.

    Bu arada eskilerin bir adeti vardi ( anneannemden biliyorum ) Insanlar dısarda ve evde ayrı kıyafet giyerlermis. Tabii eskiden yollar boyle asfalt degilmis dolayısıyla belki de daha cabuk toz oluyordu üst bas. Simdi ise hersey her yerde seklinde insanlar. Senin steril durumun farkli ama yine de steril sterildir.

    Seker arkadasim mutlu bir haftasonu diliyorum. Alev ablaya biraz ilgi yaptim diye bozulma, seni o kadar cok seviyorum kiiii ......

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Blogcular,
    Bu günkü yazıma Alev'in "Yaşlar ilerleyince onu da küçültmek gerekiyormuş" sözüne dikkat çekerek başlamak istiyorum. (18. Satır) Burada Alev Hanım bildiğimiz mutfak'tan bahsediyor. Olabilir, hakkıdır. Fakat "da" sözcüğü anlama anlam katıyor. "Onu da" diyor Alev Hanım. İnsan burada sormadan edemiyor... Başka neyi küçültmek gerekiyor??
    Neyse ...
    Bu arada Yalçın'ın karısıyla telefonda konuştum. Anette de diyor ki Yalçın'dan biraz uzak kaldım ama olsun Şule için helal olsun. Yani Yalçın Şule'de sanıyor. Şule + Alev de Yalçın'ı evde sanıyor. Soru şu: Yalçın nerede?? (Firarda mı yoksa?)
    Gelelim Doktor Almacli'ye... Şuleciğim, bak yavrum..Bu adam ne dediğini bilmiyor. Adam diyor ki Şule'nin yanına girmeden boy abdesti alın, şöyle yıkanın, temiz tuman, don giyin filan. E Ulan-Kusura bakmayın burada Ulan demek zorundayım- Zaten her türlü virüsü mikrobu ortalıktan yok ettin, bu kızın Yalçın'dan aldığı tembel ilik neyi bulup da bir hareket çekip reaksiyon gösterecek. Sağa bakıyor Yalçın'ın iliği , sola bakıyor Yalçın'ın iliği nedir yani.. ne?... Bu arada tesadüfen bir mikroba raslamış ona da kıllık ediyor. Neden dışardan mikrop aldın diye!! Bak bak... Ne bekliyordu anlamadım alet Şule'nin kadrolu mikrobu mu olmalıydı??
    Her neyse ben bu Almanları hiç bir zaman anlamadım zaten. Türkleri anladım mı Hayır onları da anlamadım....
    Son söz: Alev artık edebiyat yapmaya başladı... Yağmur sabaha kadar yağdı ...yağdı...

    YanıtlaSil
  3. Kırmızı benekli kız,beneklerden ne haber daha ortalarda görünmüyorlarmı?Dr.Ahmet sterilasyon işine aklını takmış galiba,Alev Nasa'ya mail at Conı'ler gelsin bu işi halletsin sen beceremiyorsun kardeşim.Benim anlamadığım bu kadar steril ortamda bırak kötü mikropları ıyi mikropları nasıl bulacakta vücüt reaksiyona girecek.Bu işte bir gariplik var.
    Alev sen ne diyorsun yalnız mutfağımı evin her bölümünü küçültmek lazım.Bir oda bir sofa neyimize yetmiyor.(Bu arada mutfak gerçekten güzelmiş)
    Dr.Ahmet'e kestane şekeri ile bebek badem ezmesi gönderecektim yanına da bir tüp (kırmızı benekli)virüs gönderıyim bu işi halletsin.
    Şule'ciğim,Delilerin arasında kaldın allah yardımcın olsun.Hepinizi DR.Ahmet'e inat öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. ...Haldun allah iyiligini versin. yine buldun ince noktalari.
    Bu reaksiyon meselesine gelince..galiba mikroplara degil, nakledilen ilige reaksiyon gosterecek- cok fazla olmamak sarti ile elbet.
    Aman, sterilizasyon konusunda Ahmet bey yerden goge kadar hakli degil mi??
    Sulecim canim, bolca sabret. Allah sabredenleri odullendirirmis. Alev, hersey icin tekrar ellerine saglik. Muthissin. Yalcin'a iyiki dogdun diyorum.
    cok sevgiler,
    Meltem

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle en büyük abi Yalçın'ın doğum günü kutlu olsun , mutlu , sağlıklı bir yeni yaş dilerim. Şule'cim resimlerde çok iyi görünüyorsun , nerelerden nerelere geldin, biraz sabır , biraz gayret daha , dualar zaten hep devam ediyor , merak etme . Pasta afiyet olsun , hepbirlikte güzel yaşlar olsun , hepinizi sevgi ile kucaklarım , Nilgün Pakkan

    YanıtlaSil
  6. Ya evet ben de cok büyük bir hata yaparak, Şulecigime hayat veren sevgili agbisi Yalcın'ı atlıyorum. Kusura bakmayın, gercekten özür dilerim.Anneniz sizi iyi ki dünyaya getirmiş, nice sağlık, neşeli yaşlara.. Her şey gönlünüzce olsun.

    Sevgiler,
    Adile

    YanıtlaSil