13 Nisan 2010 Salı

13 Nisan








Dün akşam Yalçın, Ecmel ve Alev ile birlikte Düsseldorf'a gittik. Nehir kıyısında biraz yürüdükten sonra balık restoranında yemek yedik. Şükür, şükür diye dolanıyorum her gittiğim yerde! Bugün de Ecmel, Yalçın'ın hücrelerini Gruga parka gezintiye götürdü. Bahar dalları daha da çok açmıştı.

Dün Oya üçümüzün resmine bir yorum yapmış. Beni Ali Mac Graw'a benzetmiş. Bir gün hastahanede yatarken nereden aklıma geldi bilmiyorum, çocukluğumuzdaki Love Story filminden sonra beni Ali Mac Graw'a çok benzetmeye başlamışlardı. Hatta filimde onun taktığı bereler çok "in" olmuştu. Annem de bana bir tane bere örmüştü veya almıştı. (Bu benzetmeyi tabi kalın ve düz kaşlarıma borçluyum!) Kendi kendime " bak şu işe, Ali'nin de hastalığı bundan dı diye düşünüp, o zamanki şartlarda bu tür bir tedavinin olmamasından dolayı acıklı bir sonla bitiyordu. Bizde de aynı durum var ama iki önemli farkla, bizim hikayede kız hastalığı süresinde sevdiğine kavuşur ve hastahanede onunla evlenir ve sonunda da hastalıktan kurtulur.
İçimden geldi paylaşayım dedim.

Şule

13 yorum:

  1. Birtanem, seni yine eski ve güzel halinle görmek herşeye değer. İnan sana bakmaktan baharın güzel renklerini seçemedim bile.. Şükürler olsun, binlerce kez şükürler olsun.. Çok zorrlu bir sınavdı hepimiz için, ama sonu çok hayırlı oldu. Hayattan bir sürü ders aldık sayende...Bundan sonra hayata farklı bir pencereden ama daha güvenle, sevgiyle bakacağız..

    Senin filmin, aşkın, kardeşliğin ve dostluğun en güzel işlendiği, mutlu sonla biten muhteşem bir film oldu...Hepimizi önce çok sıkı silkeledi, şimdi de mutluluktan oynatıyor..

    Şulecim seni gerçekten çok özledim, seni böyle neşeli, mutlu görünce kocaman sarılmak ve öpmek istiyorum.. Gel de yine bir balık keyfi yapalım, ama bu sefer boğaza karşı:))

    Çok öpüyorum, herkese selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ve günler süren sınırsız, hürriyet yoksa sona mı eriyor,
    Bu top sesleri de ne yoksa Barbaros seferden mi dönüyor?
    Hazır ol, toparlan, kendine çeki düzen ve Bertan..
    Son içkini iç, son sigaranı yak zira yarın Alev dönüyor.

    Meluni
    ÖNEMLİ HUKUKİ NOT: Alev'in oraya giderkenki kilosu ile dönerkenki kilosu arasındaki farka Almanlar tarafından vergi tahakkuk ettirilecektir.

    YanıtlaSil
  3. Vay canına! Acayip birsey Sulemizi boyle "aynı" ama cok daha mutlu gormek. Kim ne dusunur bilmem ama sukretmek dunyanın en guzel seyi. Sukredecek birsey belki her daim var ama esas olan o muthis icsel motivasyonu ve icsel gucu yeniden hissedip bunu dillendirebilmek! Yani hayatın tum buyusunu ta damarlarında hissederek o mutlu ve coskulu sarkıyı soyleyebilmek.

    Iste budur yasamanın gucu! Ve bunu Sulemizle birlikte hep beraber yasadık. "Yeniden" dedik. Bizim icin bir kez daha oldu. Bazılarımız icin ise ilk kez. Buyulu olan yeni seyleri kesfetmekten ote elimizdekini kesfedebilmek aslında. Buyuleyici olan ise her serde bir hayır olabilmesi.

    Daha da ilginci ise, bunları batılı kafalarımızla soyleyebilmek icin boyle soklara ihtiyac duyuyor olmamız!

    Yarın bi kahraman inecek İstanbul'a ve baska bir gizli kahraman karsılayacak Onu

    Ellerin dert gormesin Alev Abla! Sen artık hepimizin hayatındasın.

    Sevgiyle

    Haluk y. ve Ayla

    YanıtlaSil
  4. Yeni filme yeni muzik LEONARD COHEN'den olsun.

    Bloga muzik videosu nasil konulur daha bilmiyorum.Sarki sozlerini gonderiyim, muzik zaten aninda kulaga geliyo, HI HIIIMMM HI HI HI HI HIIIIMMMM

    Dance me to your beauty with a burning violin
    Dance me through the panic 'til I'm gathered safely in
    Lift me like an olive branch and be my homeward dove
    Dance me to the end of love

    Oh let me see your beauty when the witnesses are gone
    Let me feel you moving like they do in Babylon
    Show me slowly what I only know the limits of
    Dance me to the end of love

    Dance me to the wedding now, dance me on and on
    Dance me very tenderly and dance me very long
    We're both of us beneath our love, we're both of us above
    Dance me to the end of love

    Dance me to the children who are asking to be born
    Dance me through the curtains that our kisses have outworn
    Raise a tent of shelter now, though every thread is torn
    Dance me to the end of love

    Dance me to your beauty with a burning violin
    Dance me through the panic till I'm gathered safely in
    Touch me with your naked hand or touch me with your glove
    Dance me to the end of love

    YanıtlaSil
  5. Ilk fotografa bi yorum yazicaktim unutmusum. Anneannemden ogrenmistim manolyalara dokununca soldugunu. Alev ile hastane kapi onlerinde karsilastigimiz kadariyla bende biraktigi izlenim oydu. DOKUNUNCA SOLUCAKMIS gibi narin... Ama burda herkese KUYRUGU DiK TUTMAYI ogretti walla,cok tesekkur ediyoruz O'na.

    Ben bazen karsiliksiz cok sevildigimi anladigim zamanlarda en cok da Marmaris'ten annemlerin yanindan donerken, havaalaninin o otomatik acilan kapilarinin ardindan ciceklerle karsilanicakmis hissi gelir bana.. O derece... simartilmis ve sakinilmamis sevgi gosterisinden sonra boyle bir hayran kitlesi karsilamasi hayal ederim elinde cicekleriyle..

    Alev siz bu hayali sahiden hakediyosunuz:))

    YanıtlaSil
  6. Suleciiimmm,
    Bir kac gundur blog'unu atlamisim. Ne guzel topluca harika haberlerini aldim, gordum.. Bundan sonra herseyin iyi gitmesi icin ikinci tur dualarimiza baslayabiliriz.
    Senin filmine ozel bir "ask hikayesi" besteleyecegim.. Sarip-sarmalar, operim

    YanıtlaSil
  7. Canim Susum,
    Biz de seninle Almanya'nin keyfini cikariyoruz, ne guzel Dusseldorf'ta balik restorani, yeni cicek acmis agaclar, Almanya'nin Pisa kulesine biz bile gitmis gibi olduk. O guzel yuzunden gulucuk eksik olmasin. Senin filmin "Love Story" degil, "Love and Triumph" . Filmin motto'su da "The love prevailed, though it was a hard fight" .

    Alev, Ecmel, Yalcin cok yasasin...
    Oskar alicak bir film bu..
    Bol opucukler ve sevgiler :)))))

    ALEV A.

    YanıtlaSil
  8. Resimler harika !!!!.Sizde harikasiniz..Cok sukur bugunlere.
    schifffartsmuseum onundeki boysiraniza bayildim..Ecmelin atkisi konusuyor hani..Ellerine saglik Susum..
    Az kaldi guzellik,Miss gibi bogaz havasini ve Istanbul gunesini doya doya yasamaya, taptaze boyali evine kavusmaya az kaldi..Komsuya caya bekliyorum !
    Her gununuz bahar tazeliginde olsun Sulem.
    Dane

    YanıtlaSil
  9. Senin filmin mutlu sonla bitti.Sizler savaşı KAZANDINIZ.Önemli olan bu.Aslında Filmin devamıda olacak.Daha yapılacak çooooook işlerin var.
    Düsseldorf'dan sonra hangi şehir var.Gezelim görelim.Alev gittiğin restorantların menülerini inceliyorsun umarım. Aman ihmal etme ileride işine yarıyacak.Dünya menülerinden örnekler kulağa hoş geliyor.Balık yeme turlarına İstanbul'da da devam.Gençler gezin yiyin , eğlenin gülün, içinizden ne geliyorsa yapın.Hakettiniz.Ananızın ak sütü gibi helal olsun.
    Hepinizi sevgi ile kucaklıyorum.Yarın yeni bir mekanda buluşmak dileğiyle.

    YanıtlaSil
  10. Selaaaaam gençler,Yine yoktum,şimdi geldim eve vede bukadar mutlu olamazdım hiç................Böyle güzel haberler,resimler ve bukadar güzel bir arkadaş toplulugu olamaz bu hayatta..........İnan şuşucugum gerçekten arkadaşların vede seni sevenler öyle güzel bir halka oluşturmuş ki etrafında artık sana hiçbir şey olmaz!!!!!.....Bukadar sevgi çemberi ve güzel niyetler ,temenniler bütün kötü nazarları ortadan kaldırır.........Bunlar her insana nasip olmaz, ama her insan da senin gibi bunları haketmez....Sen o kadar sevgi dolusun ki!!!!!!!!!!!!!!hem de düşünceli!!!!Sosyal sorumluluk projen icin ben de elimden geleni yaparım.Ayça ve Seba Cenevredeki okullarınde mutlaka her hafta yakınlarındaki bir yaşlılar evinde yarım gun çalışmak,onlarla oyalanmak,kitap okumak,,,,vs gibi işler yapmak zorundaydılar.....bundan da ders notu alıyorlardı.....Ayrıca mongol çocuklar ve disable insanlara da yardım etmeleri gerekiyordu...Bir de okul olarak Afrikada Mali de bir okul inşa ettiler.Gerçekten bu işi çok ciddiye alıyorlar.....İnşallah bizler de yavaş yavaş bu sorumluluga erişebiliriz.Ama Ferhale katılıyorum ben de kızları 15 gün calışmak için okulla beraber Afrika ya göndermemiştim,gönderememiştim....itiraf ediyorum........yavaş yavaş ilk önce yakınlarımızdan başlayarak bu işleri yapmalıyız.Ülkemizdede yardıma muhtaç öyle çok insan var ki!!!!!!!!!!!!!!!.................................................Alevcim seni de çok özledik.Anlaşılan kısa zamanda geleceksin,baksana şuşum hızla iyileşiyor,senin güzel yemeklerin sayesinde............... Yalçının hücrelerini de unutmayalım !!!!!(saçları cocukken de dik dik ti gerçekten)ŞUŞU YANDIN ARTIK,BUNDAN BÖYLE ÇOK İNATÇI SAÇLARIN OLACAK GALİBA......Neyse o da nazarlık olur...haaa unutma sakın her tarafa da mavi boncuk nazarlık tak....ne olur ne olmaz.....Şimdilik bukadar öpuyorum siziiiiiiiiiiiiiiii nur kurtcan

    YanıtlaSil
  11. and the oscar goes toooo Şuşu...

    YanıtlaSil
  12. Şuşu'cuğum,
    Evet ben de seni kürsüde ödülünü gözyaşları içinde kaldırıp, Alev'e , Yalçın'a, Ecmel'e, Alp'e, ve seni seven destekleyen herkese ithaf ederken görebiliyorum vallahi ;-)
    Şükür şükür şükür...
    Petek

    YanıtlaSil
  13. ( ben lal)
    babannemin hesabından kullanıyorum çünkü, üşengeç bir insan olduğumdan hala kndimnkini eklemedm buraya, ins. gelicek haftaya burda olcak :D
    eveet, film eleştirilerine gelelim,ELEŞTİRİ YOK! filim en iyi kadın oyuncu,ve erkek oyuncu oscarlarına layık gorulmuştır. erkek oscar zorlma oldu ama onu da bn verdim gitti :D bu arada fotoraflar çok hoşuma gitti özellikle şu bahar dallarının yanında durduğun çooo..ok gzel :)
    hepinizi çook öpüyorum
    Lal :))

    YanıtlaSil