28 Nisan 2010 Çarşamba

28 Nisan


Sevgili Ailem ve Dostlarım,

Artık alışverişe de çıkıyorum. Dün Yalçın’la birlikte kendimize yürüyüş için spor ayakkabısı bakmaya gittik. Tesadüf bu ya, ikimiz de aynı modeli beğendik. Yalçın erkek versiyonunu fosforlu yeşili ben de kadın modelinin fosforlu çingene pembesini aldım. Resimlerde gördüğünüz yeni spor ayakkabılarımızdır. Bu kök hücre transplantasyonunda zevkler ve beğeniler de mi geçiyor ne? Ayakkabı da bunu gördük bakalım ilerde başımıza daha neler gelecek!

Bugün Doktorum Ahmet Elmaçlı ile randevumuz vardı. Kan testleri gayet normal, sonuçlardan doktorumuz memnun. Biliyorsunuz Yalçın’la iliklerimiz tam bir uyum içersinde olduğundan istenilen tam reaksiyonu göremedik. Bunun için tedbir amacıyla bir uygulamaları olacak. Öncelikle bugün yapılan kan tahlilinde tekrar hücrelerde mutasyon olup olmadığına bakılacak. Her şey normalse Yalçın’dan bu sefer yalnızca beyaz hücreleri alınarak bana zaman içersinde azar azar verilecek. Bu benim hücrelerimin tamamını yok edip, 100% Yalçın olabilmem ve muhtemel oluşabilecek lösemi hücreleri ile savaşmayı yeni hücrelere unutturmamak için yapılan bir yöntem. Bu işlemin yapılıp yapılmayacağı 10 Mayıs’daki randevumuzda kesinleşecek. Ondan sonrakiler de 3 haftalık kontroller sırasında yapılacak. Doktorumuzun deyimiyle; mevcut temiz durumu koruma amaçlı yapılan bir işlem.

Istanbul’a gelişimizi de 10 mayıs daki duruma göre belirleyeceğiz. Bu ay sonu itibariyle Essen’ deki evin kontratı bittiğinden mayıs ayını Münih’de Yalçın’larda geçirmeye karar verdik. Haftaya pazartesi bir aksilik olmazsa doktor kontrolünden sonra Münih’e gitmeyi planlıyoruz.

Alev ablanız sizlerden gelen iltifatlardan dolayı çok mutlu. Artık ben iyiyim diye blog’a da yazmıyor ama gelen yorumları her sabah kalktığımızda heyecanla kimler neler yazmış diye takip ediyor. Sevgili eşi, bir tane eniştemiz Bertan da burada yanımızda. Keyiflerimiz gıcırında. Hele öyle bir gıcırındaki her akşam Yalçın’la birlikte cin tonikleri devirip neşe buluyorlar ve birbirlerine bazı itiraflarda bulunuyorlar. Alev örneğin Yalçın’ı küçükken çok dövdüğünü bunun sebebinin de yalnızca kıskançlık olduğunu itiraf etti. Hem kendisinden sonra erkek çocuk olması hem de erkek çocuğun daha çok kayırıldığını hissetmesindenmiş. Beni hiç kıskanmamış. Aramızda ne de olsa 8 yaş fark var. Ben doğduğumda ismimi vermesinden bana daha o zamanlar sahipleneceği belliymiş. Ben tam Alev’in hışmına uğramamışım, yırttık derken, bu sefer Yalçın beni çok kıskandığını itiraf ettmezmi! İlkokulda babamızı kaybettikten bir sene sonra ben Istanbul’a yatılı okula gittiğimden haftasonları eve geldiğimde hep iltimaslı durumlardaydım ve haftaiçi ben yokken bile devamli evde ben konuşulurmuşum. Yalçın da buna sinir olurmuş. Düşündüm ki, aramızdaki gerçek sevgi ve bağ o kadar güçlü ki, küçüklükte yaşanılan bu hisleri çoktan aşıp bir kenara koyup, kenetlenmişiz. Sevgili Annemi’ze, bize sahici sevgiyi öğreten Filiz’imize buradan da öpücükler. (Annem de artık netbook’lu ve skype ‘cı oldu, blog’u da takip ediyor)

Bugünkü yazımı tatsız bir haberle bitireceğim ama bunun tek amacı hepimizin kulağına bazı şeyler küpe olsun hiç unutmayalım diye. Istanbulda rahatsızlanıp, Amerikan hastahanesine yattığım zamanlarda doktorum Burhan Ferhanoğlu’nun da hastası olan ve benimle benzer sürelerde hastahanede kalan ve benim arkamdan ilik nakli için Essen’e gelen Azeri Orhan’ın bugün vefat ettiğini öğrendik. İki hafta önce annesinle konuşmuş ve durumunun iyi olmadığını biliyordum. Ahmet bey, hastanın durumunun çok farklı ve zor olduğunu, baştan beri ilik naklini yapmayı önermediklerini ancak yaşı çok genç olduğundan (20 yaşında) bu son şansı ailesinin kullanmak istediğini söyledi. Bu hastalığın da iyisi ve kötüsü var. Allahıma bin şükür bana iyisini ve tedavi edilebiliri verdi. Unutmayalım ve unutturmayalım diye yazdım, başta çocuklarımızın sağlığı olsun, geri kalan her şey yaşamın ayrıntıları. Tanıdığımız, bildiğimiz, sevdiğimiz hiçkimse böyle acı yaşamasın. Ben tüm çocuklarımızın adına bunu yaşamış ve sıramızı savmış olayım.

Herkesi çok özlediiimmm.

Kucaklıyorum hepinizi

Şule

11 yorum:

  1. Selamlar gençler,Güzel haberler almak beni çok mutlu etti.Alişverişte Türkleri mahçup etmeyin herşeye saldırın,Mağazaları adeta çekirge sürüsü istilasına uğramış gibi talan edin.Hakkımızda dedikodu yapmasınlar.
    Bu arada bazı açıklamalarda bulunmak isterim.Sen yanımızdan az kovulmadın.Daha bir sürü anılar var.Şimdi sırası değil,daha sonra konuşuruz
    Hepinizi öpüyorum.
    Azeri çocuk için çok üzgünüm.Ne diyebilirim.Sen başardın.Hayat bazıları için açımasız olabiliyor.
    Biz önümüze bakalım,Münih'ten dedikodularla beraber olmak üzere.

    YanıtlaSil
  2. Pele, my volcano goddess,
    Sonunda alisverise ciktik, inan en guzel "therapy" alisveristir. Hem sosyallesip hem de guzellesirsin. Al ne istersen al, herseyi hakediyorsun.
    Bak Ferhal ne guzel soylemis, biz Turkler bu konuda profesyoneliz, herseyin suyunu kuruturuz.
    Bu kardes arasinda kiskanmalar herkeste var- biz hem sever, hem doveriz seklinde ben de abimin eline annemin tel sac fircasiyla vurmustum, elinin ustu delik delik kanamisti :)
    Canim Azeri gence cok uzuldum ama dedigin gibi bazilarinin ne yazikki sansi yok ama sana buyuk bir hediye verildi, degerini bil, bosa harcama. Her gununun tadini cikar.

    Seni ve herkesi cok seviyoruz. (sneaker'larida sevdik)
    XOXOXOXOXOXO

    ALEV A.

    PS. Bize biraz Munih'tende resimler yollayin!

    YanıtlaSil
  3. Bende istiyom o nike ayakkabilardan...
    Coook guzeller. Ayaciklarinizda paralansin ilikdas kardesler..Gule gule kullanin.Zevkinize saglik.
    Dunku 6 saatlik hizli Waltshut alisverisimin faturalarini, bizim koy ile kiyaslayinca ,alaman reyonlarini silip supurmenizi bir kez daha siddetle tavsiye ediyorum.
    10 Mayis'da insallah bavullar toplanmaya baslar ve keyifle evine donersin Sulem.

    Siki siki sarildim,komacan optum.
    Dane

    YanıtlaSil
  4. Insan hayati ne kadar ince bir iple baglanmis degil mi... O Azeri cocuk icin cok uzuldum. Allah yakinlarina sabir versin....

    Susucum, Alev Ablacim, Bertan Abicim, Yalcin Abicim, Veeee Filosuuuummmmm!!! Sizleri cok ozledim.. Cok opuyorum...

    Senem

    YanıtlaSil
  5. Susucuum; Once hepinize selamla baslayayim, madem Filiz teyzecigim de okuyor.
    Dunyanin en guzel kardesleri imissiniz, ne kadar gurur duysaniz az.
    Canim, ben de dahil eminim herkes de seni cok ozledi. Her firsatta blog'u okuyup, tatli heyecanlara kapiliyorum. Bilhassa Alev'in guzel yemek resimleri..Ya o doner kebap??.. gozlerime inanamadim. Seni de boyle her gecen gun daha iyi gormek..
    Bir an once doya-siya sarilacagim gunu iple cekiyorum. Ben de kendime kirmizi bir ayakkabi aldim; gorunce soka gireceksin. Su hani besmele cekip uzerine binilen cinsinden..aramizdaki boy farki biraz daha normallesecek.
    Her gun boyle guzel haberlerini bekliyoruz.
    Love U
    Meltem

    YanıtlaSil
  6. Canim Sule'cim, bakiyorum '2 gunluk dunya, yiyelim, icelim, harcayalim' moduna girmissin ama hic tasvip etmiyorum bilesin.. daha bunun yasliligi var, emekliligi var, hem daha oglan evlendireceksin, para lazim olacak :):)

    YanıtlaSil
  7. Ne buyuk mutluluk seni alisveriste gormek, Sule'cim herseyin tadini cıkar cunki yasamin herani cok guzel.Azeri gence cok uzuldum,Allah ailesine sabir versin.Hepinize sevgiler Fusun

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Şuşucum,
    Dün gece Antalya'dan eğitimden geldim yarın da sabah Ankara'ya gidiyorum... şimdi niye yazdım bunları; bu iki seyahat arasında cumartesi gecemi evde kahvem ve de heyecanla beklediğim blogumu okuyarak basladım... okudukca icimden sevinc cıglıkları geldi....bu iki yorgunluk arası mutlu haberler, mutlu yüzler pek bir hoş havaya soktu.... Senin yüzünü ve hatta gözlerini bu sefer daha bir gülümser hissettim.... seni bu sefer çok daha güzel gülümserken görmek beni daha bir mutlu etti... bu arada ayakkabılar cidden çok JANTİ.... verdiğin haberler harika...allah'tan daha ne isteriz ki.... tabii Azeri genç için çok üzüldim, toprağı bol olsun.. hayat bazen üzüntü ve sevinci bize aynı anda yaşatıyor.. bu da herhalde bir ders....
    Cok optum canım arkadasım...
    Alev ve de Yalçın'a da bol selamlar

    YanıtlaSil
  9. Canım Şulecim !!

    HBB kokartımla her şeyden fırlamazsam olmaaaaaaaaaaaazz!!

    Hayatım ayakkabıların bir harika! pembe ve mor bu senenin renkleri arasında, sana da ne yakışır. Arkadaşım sen her şeylerin en iyisine layıksın şeker kuşum ! Alışveriş her derde devadır , devam et. Yalçın'ın da ayakkabılarını çok beğendim.

    Bu arada Mün,h'e de alışveriş bırak derim , gerçi Yalçın daha iyi bilir ( HBB kokartım vardir ama bilene de şapka çıkarırım !) Münih'i en son gördüğüm 2004 senesinde alışveriş bayağı iyiydi. Orada da dükkanları yanlız bırakma. Münih benim için çocukluğumda ilk gittiğim Alman şehirlerinden biri olmsından dolayı ayrı bir yeri vardir. Belediye binasının karşısında Cafe Hoch ( sanırım dogru yazdım ) vardı eskiden, üst katlarda bir cafe'ydi. Eger hala varsa benim için gidip istediğin pastadan bir dilim yersen cok sevinirim.

    Azeri cocuga üzüldüm, Allah ailesine sabırlar versin. Maalesef bu is gercekten bir sans. Allah senin yaptıgın tüm iyiliklerin, yavrunun, ailenin sevgisinin, ne biliyim Allah seni korumus ve korusun arkadasim. Sen Allah'ın çok sevgili kulusun.

    Ben de seni cok seviyorum !!

    Mucks

    YanıtlaSil
  10. slm şulecim iyi haberlerini hep alıyordum iyi olmanana çokkkkkkkkkkkk ama çoooooooook sevindim yazmayla olmuyor

    YanıtlaSil
  11. şulecim çok sevinçliyim iyi olmana
    yazılarını uzun zamandır takip ediyorum ama sana yorum gönderemiyordum şimdi göndere biliyorum seni çoooooook ama çoooooooooook öpüyorummmmmmmmm

    YanıtlaSil